İhtiyaç olan para toplandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İhtiyaç olan para toplandı
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Ağu 2020 / Per 08:28
/ 2.893 Kez Okundu
| |

Geçtiğimiz hafta bedensel ve zihinsel engelli Berna’nın yürüyebilmesi için başlatılan yardım kampanyası başarıya ulaştı. 1 hafta içinde 30 bin TL toplanan kampanyada, kalan 120 bin lirayı ise İnegöllü bir hayırsevere üstlendi. Haberimiz ardından İnegöllü hayırseverlerden büyük destek gören kampanya sonucunda Berna, ameliyat olarak sağlığına kavuşacak.

Mesudiye Mahallesi’nde oturan İlkay ve Melek (38) Kara çiftinin kızı epilepsi ve serebral palsi hastası olan Berna Kara, 14 yıldan bu yana yürüme yetisini kaybetti. Berna, eğer ameliyat olursa, yüzde 80 oranında yürüme yetisini kazanacak. İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği tarafından Kaymakamlıktan alınan izinle 5 Ağustos’ta başlatılan yardım kampanyası 1 hafta da başarıya ulaştı.

HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN
Berna’nın babası İlkay Kara, “Kızımın ameliyat için bir kampanya düzenledik. 150 bin TL’lik bir ihtiyacımız vardı. Kaymakamımız bize kampanya da destek verdi. Kampanyayı başlatalı bir hafta oldu. Şuana kadar 30 bin lira para birikti. İnegöllü bir işadamı da akşam beni arayarak geri kalan 120 bin liralık masrafı karşılayacağını ve kampanyayı kapatabileceğimizi söyledi. Dernek yönetimiyle konuyu görüştüm ve kampanyayı kapatma kararı aldılar. Kampanyamıza destek veren işadamlarına, Kaymakamımıza, Milletvekilimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun” dedi.

HER ZAMAN ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ

Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Peynirci ise, “İZED olarak 17 yıldan beri özel kardeşlerimize, çocuklarımıza büyük hizmetler yapmaktayız. Bugüne kadar 5 bine yakın tekerlekli sandalye dağıttık. Berna kardeşimizin ameliyat konusunu ailesi bizlere açtığında Kaymakamımıza konuyu ilettik. Bize para toplama yetkisi verdiler. 5 Ağustos’ta biz Vakıflar Bankasından hesap açtık. İnegöl basınımız aracılığıyla hayırseverlerimize çağrıda bulunduk. Ve hayırseverlerin destekleriyle hesaba 30 bin lira toplandı. 4 ameliyat geçirecek olan kızımız için 150 bin liraya ihtiyacımız vardı. İnegöllü bir işadamımız aileyi arayıp 120 bin lirayı karşılayacağını söyledi. Kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bizler dernek olarak her zaman bu özel çocuklarımızın yanındayız. İnşallah Berna kardeşimizin de yürüdüğünü hep birlikte görürüz” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.