İhtiyaç sahiplerinin ayağına kadar yardımlar gidiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
09 Nis 2020 / Per 11:17
/ 8.279 Kez Okundu
| |

İnegöl Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Sosyal Vefa grubu tarafından İnegöl’de ihtiyaç sahiplerine gıda ve nakdi yardımlar ulaştırılıyor.

Spor salonunda muhafaza edilen gıda ürünleri, gönüllü ekipler tarafından özel araçlarla yaklaşık 5 bin aileye teslim ediliyor.
Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte yardım çalışmalarını inceleyen Kaymakam Şükrü Görücü, “İhtiyaç sahipleri belki arayamıyor dolayısıyla biz şimdi sizlerin de gördüğü gibi şuana kadar zaten hedef kitlelerimize ulaşmış durumdayız. Bizim asli görevimiz bu zaten ama vatandaşı da bilgilendirme noktasında bu açıklamaları yapmak durumundayım. Öncelikle hemşerilerimizin başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sağlık Bakanımızın, iş işleri bakanımızın genelgelere mutlaka uyulması evlerinde kalması ne kadar çok evde kalırsa insanımız bu belayla savaşı kazanmak bizim için o kadar kolay olur ama hala görüyoruz ki bazı insanların sanki inat eder gibi sokağa çıkmaya çalıştıklarını bunlara da cezai işlem ne gerekirse yapacağız. Park yasakları, piknik yasakları, çocuklarımızın alışveriş merkezlerine, Pazar yerlerine aileleriyle gitmemesi yani kısacası biz kimsenin evinden çıkmaması birde devletimizin yetkililerinin verdiği bilgiler dışında hiçbir şeye inanılmaması çünkü bu çok önemli rastgele haberler insanları sıkıntıya sokabilir. Devletimiz zaten her konuda açıklama yapıyor; ben bu konuda başta destek veren hemşerilerimize sivil toplum kuruluşlarımıza belediye başkanlarımıza ve özellikle gönüllülerimize öğretmenlerimize vakıf çalışanlarımıza sağlıkçılarımıza yani kısaca İnegöl her şeyde olduğu gibi birliğini beraberliğini kardeşliğini bu noktada da göstermiştir. Tüm kamu çalışanı arkadaşlarımız canla başla, bu arkadaşlarımız evde oturabilirlerdi ama gönüllülük esasına hiç biri burada zorla çalışmıyor ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Evde kalmazsanız kalacağınız yer ya hastane olacak ya….

Görücü konuşmasını şöyle sürdürdü; “Evde kal İnegöl diyorum evde kal Türkiye diyorum. Evde kalmazsanız kalacağınız yer ya hastane olacak ya başka bir yer olacak. Bunu söylemek istemiyorum. Biz bir kişinin dahi ölmesini istemiyoruz. İnsanımızın sağlığı için herkesin evinde kalması özellikle belirlenen yaş grupları diğerleri de ihtiyaç olmadığı sürece sokağa çıkmasınlar. İhtiyacı olanlar da zaten bizim numaralarımız var. O numaraları arkadaşlarımız biliyorlar oraları ararlar ama gerçek ihtiyaç sahipleri arasınlar denemek için arayanlar da var bunlar aramasınlar lütfen.”.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.