“İki yüzlülük nedeniyle İnegöl’de aday çıkaramadık”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
“İki yüzlülük nedeniyle İnegöl’de aday çıkaramadık”
 :
/ 1.065 Kez Okundu
| |

Yerel seçim çalışmalarına İnegöl’de devam eden Demokrat Parti (DP) Bursa İl Başkanı Üstün Tunalıgil, İnegöl’de bu yerel seçimde bazı nedenlerden dolayı aday çıkaramadıklarını ifade ederek, “Büyükşehir’de sizlerin vereceği oylar ile iktidar sahibi oluruz” dedi.

Dün saat 12.00’de İl yönetim kurulu üyeleriyle birlikte DP İnegöl İlçe Başkanlığını ziyaret eden DP Bursa İl Başkanı Üstün Tunalıgil’i, DP İlçe Başkanı Selim Sani ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

OYUMUZ BÜYÜKŞEHİR’DE ERHAN KELEŞOĞLU İÇİN

Parti binasında düzenlenen ziyarette bir açıklama yapan DP İnegöl İlçe Başkanı Selim Sani, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Erhan Keleşoğlu ile birlikte İl Başkanımız Üstün Tunalıgil dağ yörelerini ziyaret ediyor. Bugün ilçemize gelecekti. Programlar aksadı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Erhan Keleşoğlu daha önce Osmangazi Belediye Başkanlığı yaptı. Kendisinin de burada olmasını gönlüm isterdi ama programlar nedeniyle olmadı. 30 Mart’taki yerel seçimler İnegöl’de 7’den 70’e herkesi ilgilendiriyor. İnegöl’ün önümüzdeki 5 yılını ilgilendiren bir seçim. Bu seçim öncelikle hayırlı olsun. Demokrat Parti olarak İnegöl Belediye Başkan adayımız maalesef yok. Ama Bursa Büyükşehir Belediyesi için oyumuzu Demokrat Partisine kullanacağız. Çok değerli bir adayımız var, Erhan Keleşoğlu. Türkiye’de tek siyasi şehit veren parti Demokrat Partidir. Arkaya baktığımız zaman 3-4 tane belediye başkanımız var. İnegöl’e hizmet etmiş. Cemal Arık, Ahmet Akyollu, Muhittin Tanoğlu gibi İnegöl’de belediye başkanlıkları yapmış bir Demokrat Partinin il ve ilçe başkanı olarak huzurunuzdayız. Bunu gururla söylüyorum. Demokrat Parti 10-15 yıldır şöyle bir süreç yaşıyor; 3-4 ay kala partimizce değer verdiğimiz, partimiz gözüyle baktığımız insanlar kendi bahçelerinde değil de, başka yerlerde bir arayışa giriyor. Ben de bunları söylemeden edemeyeceğim. Bugün başka yerde çare arıyorsun, yarın gelip ben Demokrat Partiliyim demek artık bu insanların iki yüzlülüğünü gösteren bir şey. Ama hepsi eşimiz dostumuzdur. Siyasetin daha doğru ve ciddi yapılmasının, daha elzem olduğu bir Türkiye’de, Demokrat Parti olarak elimizden geldiğince bu mücadelenin içindeyiz. Bundan sonra da devam edeceğiz. Bugün 162 bin seçmenin oy kullanacağı seçimde İnegöl için hayırlısını istiyoruz. Şunu belirtmek istiyorum, İnegöl seçmeni menşeine çok dikkat ediyor. Bugünkü adaylarla ilgili bir değerlendirme yapıyor, bu nereden gelmedir, neyin nesidir diye çok iyi araştırıyor. Ben seçimlerin İnegöl’ümüz, Bursa’mız ve Türkiye’miz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

OY PUSULASINDA 13. SIRADA OLACAĞIZ

DP Bursa İl Başkanı Üstün Tunalıgil ise, “30 Mart seçimleri ülkemize ve İnegöl’e hayırlar getirsin. 30 Mart seçimleri genel seçimlerin de bir göstergesi olacak. Bu seçimin önemi ülkemiz için çok büyük. Sadece yerel seçim olarak kalmayacak. Bazı partilerin oyları artacak, bazılarının ise düşecek. Herkes önüne bakarak ne yapacağına karar verecek. Bu önem çerçevesinde, biz Bursa’da 10 belediye başkan adayı ile seçime giriyoruz. Maalesef İnegöl’de yerel seçimde bazı nedenlerden dolayı aday çıkaramadık. Bizim iç nedenlerimizden kaynaklanan sebepler nedeniyle yerel seçimlere giremiyoruz. Ama İnegöl Büyükşehir seçimlerinde ve kendi ilçesinde oy kullanacak. İnegöl 30 Mart itibariyle Büyükşehir’e bağlandığı için, İnegöl’de 160 binden fazla seçmen, Büyükşehir için de oy kullanacak. Bizim Demokrat Parti olarak Bursa Büyükşehir Adayımız 1989 – 1994 döneminde Bursa Osmangazi Belediye Başkanlığı yapmış olan Ayhan Keleşoğlu’dur. Oy pusulasında 13. sırada olacağız. İlçe seçiminde bizi göremeyeceksiniz ama büyükşehirde 13. sırada bizim Kıratımızı göreceksiniz. İnegöllüler inanıyorum ki, burada gerekeni yapacaktır. İnşallah bizler de Büyükşehir’de sizlerin vereceği oylar ile iktidar sahibi oluruz. Bizim oylarımızın yükselmesi gerekiyor. İleride söz sahibi olmamız için, oylarınızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.