İlçe müftüsü Kazım Güzel dedikodulara cevap verdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İlçe müftüsü Kazım Güzel dedikodulara cevap verdi
13 Şub 2019 / Çar 12:36
/ 19.466 Kez Okundu
| |

Sosyal medyada İnegöl’ün merkez caminin tarihi İshakpaşa Cami yerine Sani Konukoğlu Camii yapıldığına ilişkin iddialar konuşuluyor. Müftü Kazım Güzel iddiaları reddetti.

İnegöl'ün 500 yıllık tarihi camii İshakpaşa'nın yerine 30 yıllık geçmişi olan Sani Konukoğlu Camii'nin merkezi cami yapılma kararı alındığı iddiaları bugün sosyal medyada ön plana çıktı. 

Camilerin kategori sıralamasında İshakpaşa'nın C statüsünde kalırken; Sani Konukoğlu Caminin B kategorisine yükselmesi ile merkezi vaaz, ezan vs faaliyetleri de içinde bulunacak şekilde İnegöl'ün bir numaralı camii Sani Konukoğlu olacağı iddia edildi.

Sosyal medyada bir çok kişi bu karara tepki gösterirken; görüşlerini aldığımız İlçe Müftüsü Kazım Güzel, merkezi ezan ve vaaz sisteminde herhangi bir değişikliğin söz konusu olmayacağını; Diyanet İşlerine İshakpaşa ve Sani Konukoğlu'nun B grubunda olması için teklif verildiğini; 10 madde İshakpaşa ile ilgili sadece cemaat kalabalığı olarak da Konukoğlu ile ilgili 1 madde olduğunu ve Konukoğlu'nun kategorisinin yükseldiğini söyledi. Güzel, İshakpaşa'nın da önümüzdeki aylarda kategori atlayabileceğini belirtti. Müftü Güzel ayrıca Konukoğlu Camii'nin sadece görevli sayısında bir artış olacağını da sözlerine ekledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.