İlhan Baykan’dan 15 Temmuz mesajı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İlhan Baykan’dan 15 Temmuz mesajı
#İnegöl | Haber Merkezi
15 Tem, 2021 / Per 14:35
/ 496 Kez Okundu
| |

Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkanı İlhan Baykan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıl dönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Baykan açıklamasında milli ve manevi değerlerin önemine vurgu yaparak devletin bu kavramları topluma aşılamasının asli görev olduğunu ifade etti.
İlhan Baykan'ın açıklaması şu şekilde;

YETKİLİLER AHLAK VE MANEVİYATI DİRİ TUTACAK ADIMLAR ATMALI
"Öncelikleri olmalı insanın. Mesela ahlak gibi, mesela maneviyat gibi. Maddesel kalkınma elbette önemlidir,  ancak ahlak ve maneviyat olmadan ilerlemeye çalışmak kör kuyuda su aramak gibi beyhude bir durumdur. Bu sebeple idareci konumundaki tüm yetkililer bu iki değeri yani ahlak ve maneviyatı diri tutacak adımlara, projelere ve uygulamalara öncelik vermelidirler. Devlet ve millet olarak bu alanlardaki eksiklikler yüzünden çok bedeller ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Doğru yerlerden doğru ve yeterli eğitimi alamayan bir toplum  yakın tarihte yaşadığımız 15 Temmuz’u, geçmişte de 1980 öncesi anarşi ortamını yaşamaya mahkum olur. Faydalı ile zararlıyı, doğru ile yanlışı, iyi ile kötüyü ayırt edebilecek bir eğitimi vermek öncelikle devletimizin asli vazifelerinden biri olmalıdır. Ne kadar da güzel isim vermişiz “Milli Eğitim Bakanlığı” ama ne kadar  milli,  Ne kadar eğitim? Tartışılır!"

MANEVİ KAVRAMLAR BİZLERİ TOPARLAR
"Milli ve Dini günlerimiz bayramlarımız, kavramlarımız bizleri toparlayan, birleştiren ve ayakta tutan mana yüklü ortak değerlerimizdir. Hayatımızdan çıkardığımızda dağılmamıza ve bedeller ödememize sebep olurlar. Mesela bayrağımızın yüklenmiş olduğu manayı çıkardığımızda sadece bez olur.  Şehitlik inancımızın yüklendiği manayı çıkardığımızda sadece ölüm olur. Dini ve Milli Bayramlarımızdan manayı çıkardığımızda da sadece tatil kalır elimizde."

ÖTEKİLEŞTİRİCİ SÖYLEMLERDEN UZAK DURMALIYIZ
"Bu yıl ve her yıl idrak etmekte olduğumuz 15 Temmuzu ve tüm mana yüklü günlerimizi unutmadan toplumsal kaynaşma ve uzlaşma kültürümüzü canlı tutmalıyız. Ayrıştırıcı, ötekileştirici söylemlerden uzak durmalıyız. Bu nedenle Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkanlığı olarak siyasette üzerimize düşen siyasi nezaket ve zarafet üslubumuza dikkat ederek yolumuza devam etmekteyiz. Milli Görüş camiası olarak, 15 temmuz şehitlerimizin nezdinde bu vatan için toprağa girmiş milyonlarca şehidimizi rahmetle anıyor,Cenabı Allah’tan, idrak etmeye hazırlandığımız Kurban Bayramının tüm milletimize, Devletimize, Ümmetimize ve insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz. Bu vesile ile mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ederiz."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.