İlk Duruşma Gergin Geçti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İlk Duruşma Gergin Geçti
09 Haz 2016 / Per 18:09
/ 3.673 Kez Okundu
| |

Malazgirt Camisi avlusunda meydana gelen cinayetin ilk duruşmasında mahkeme heyeti sanığın akıl raporu alınmasını karar verdi.

 

Alanyurt Yeni Mahallede bulunan Malazgirt Camisi avlusunda meydana gelen cinayetin ilk duruşması gerçekleşti.

16 Nisan 2016 tarihinde Alanyurt Yeni Mahalle’de bulunan Malazgirt camisinde meydana gelen kavgada 1 kişi hayatını kaybetmiş 1 kişi yaralanmıştı.

EVİMDE OTURAMAZ HALE GELDİK

İnegöl Ağır ceza mahkemesinde görülen davada cinayetin bir numaralı sanığı Dilaver E. “Cinayetle alakam yok, bıçak kullanmadım, cinayeti İbrahim D. İşledi. Evime gaz sıkıyorlardı. Beş kere şikâyette bulundum. Ölen Şahıs Esfendiyar Girgin, sabah namazı camiden çıktı, bana bastonla vurmaya çalıştı. İbrahim D. İle Esfendiyar Girgin istihbarattanlar. Evime gaz sıktıkları için annemle 15 gün sokakta yattım. Esfendiyar Girgin’i evime gaz sıkarken gördüm. Gaz sıkılmasından dolayı evime oturamaz hale geldik. Cinayetle alakam yok” dedi.

PSİKOLOJİK SORUNLARIM YOK

Dilaver E. Ayrınca İnegöl devlet hastanesi ve Bursa Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi gördüğünü ifade ederek, kendisine ilaç içirilerek bir yıl rapor alındığını ileri sürerek psikolojik sorunun olmadığı söyledi.

İSTİHBARAT ELEMANI DEĞİLİM

Meydana gelen saldırıda kolundan bıçak darbesi ile yaralanan İbrahim D. İse “Dilaver E. Esfendiyar  Girgin’e sabah namazı çıkısında küfür etti ve cami tuvaletleri neden kapalı dedi. Esfendiyar Girgin ise cami tuvaletinin kapılarının açık olduğunu söyledi.  Daha sonra meydana gelen tartışmada Dilaver E. Esfendiyar Girgin’i göğsünden 2 kez bıçakladı. Bu sırada bende müdahale ederken elimden yaralandı. Şahsın iddia ettiği gibi istihbarat elemanı değilim ” dedi.

RAPOR ALINACAK

Hayatını kaybeden Esfendiyar Girgin’in avukatı ise şahsın en ağır ceza ile cezalandırılmasını talep etti. Öte yandan mahkeme heyeti sanığın akıl sağlığının araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine ayrıca sanığın gaz sıkılması iddialarına ilişkin şikâyetinin olup olmadığına eğer şikâyeti varsa bununla alakalı evrakların İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığından alınmasına karar vererek duruşmayı 19 Temmuz 2016 tarihine ertelendi.  Sanık Dilaver E.’nin ise tutukluluğuna devam kararı verildi. 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.