I’m Design Başlıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
26 Şub 2022 / Cmt 12:57
/ 407 Kez Okundu
| |

Türkiye’nin en büyük sektörel tasarım organizasyonu olan I’m Design 8. kez başlıyor.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği tarafından 2015 yılından bu yana her yıl düzenlenen Türkiye’nin en büyük sektörel tasarım etkinliği olan I’m Design 28 Şubat 5 Mart tarihleri arasında sekizinci kez gerçekleşiyor.

İnegöl Mobilyası markasının tasarım dünyası tarafından daha fazla tanınması ve tasarım öğrencilerinin mobilya sektörünü daha fazla tercih etmesinin sağlanması için ilk olarak 2015 yılında düzenlenmeye başlanan etkinlik bu yıl dolu bir içerikle yine tasarım dünyasını bir araya getirecek.
Etkinlikle alakalı bilgi veren İMOS Başkanı Osman Aybil “İnegöl ülkemizin mobilya tasarım üssü durumunda ancak bu durumun pekişmesi ve endüstriyel tasarım ve iç mimarlık dünyasının bizden daha fazla haberdar olması için bu etkinlik 8 yıl önce düzenlenmeye başlandı. Geri bıraktığımız 7 yıl boyunca yüzlerce tasarım öğrencisi düzenlediğimiz workshoplara katıldı, binlerce tasarımcı ise seminerlerimize katılım gösterdi. Bu etkinliklere katılan öğrenciler mezun oldular ve sektörde çalışmaya başladılar.” Dedi.

Bu yıl yine workshoplar ve seminerler olacağını belirten Başkan Aybil “Bu sene 19 farklı üniversiteden 42 öğrenci arkadaşımız Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım bölümü hocaları koordinasyonunda workshop çalışmalarını yapacaklar. 5 gün sürecek workshop 28 Şubat Pazartesi günü başlıyor. 5 Mart Cumartesi günü ise Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar salonunda seminerlerimiz olacak. Seminer gününde Arman Tasarım saihibi Murat Armağan, Vivense’den Serhan Giray, Interprint firmasından Maurizio Burrato, Deadalus Tasarım firmasından Emre Evrenos ve Nazar Şigaher ve Güney Kore’den Ha Ji-Hoon katılım gösterecekler. Ayrıca youtube üzerinden her ay yayınladığımız Memleketten Tasarım Manzaraları programımızı Prof Dr Alpay Er, Dr Can Özcan ve Dr Hakan Ertem ile beraber bu sefer sahnede gerçekleşecek.” Diye konuştu.   

Bu etkinliklerin maliyetli işler olduğunu belirten Osman Aybil “Her sene olduğu gibi bu yılda Starwood firması ana sponsorumuz olarak bizlere destek veriyor. İnegöl Ticaret Ve Sanayi Odamız ve MODEF şirketimiz de bizlere yine desteklerini veriyorlar ve bu sene ilk sefa aramıza katılan Samet Aş bir diğer sponsorumuz. Ben tüm destek veren kurumlara çok teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca buradan da tüm mobilyacı meslektaşlarımı etkinliğe katılmaya davet ediyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.