İmamlar Ramazanda 3 Saat Uyuyorlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İmamlar Ramazanda 3 Saat Uyuyorlar
 :
/ 1.799 Kez Okundu
| |

Ramazan ayının bu sene en uzun günlere denk gelmesinden dolayı imam hatip ve müezzinler bu yoğun çalışıyor. Günün büyük bölümünü camide geçiren din görevlileri, az bir uykuyla görevlerini yerine getiriyorlar.

İmam ve müezzinlerin Ramazan mesaisi yoğun geçiyor. 
 
Mesaiye gece 03.30’da başlayan imamlar, daha sonra Yaz Kursunda öğrencilere eğitim veriyor. Öğle namazına kadar süren kursların ardından din görevlileri, ikindi namazı öncesi hadis sohbetinde bulunuyor. Namazın ardından mukabele okuyan görevliler, akşam ezanını okuyup namazlarını kıldıktan sonra evlerine giderek iftar yapıyor.
 
GÜNÜN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ CAMİDE GEÇİYOR
 
Kısa bir süre sonra yeniden camiye gelen imamlar, teravih öncesi cemaate dini bilgiler veriyor. Teravih sonrası cami cemaatiyle zaman geçiren ve dini sohbetlerde bulunan imamlar, evlerine gidip sahur yaptıktan sonra imsak ezanını okuyup sahur mukabelesine geçiyor.
 
Günün büyük bölümünü camide geçiren din görevlileri, az bir uykuyla görevlerini yerine getiriyorlar.
 
YOĞUN VE YORUCU BİR TEMPO
 
İshakpaşa Camii imam hatibi Mehmet Nuri Memiş, Ramazan ayının bu sene en uzun günlere denk gelmesinden dolayı cami görevlilerinin yoğun ve yorucu bir tempo içerisine girmesine sebep olduğunu ifade ederek; 
 
“Vakit namazlarına ilave olarak, yaz kurslarının ilave olması, teravih namazları ve okunan mukabelelerle adeta din görevlileri bu ayda uykuya hasret kaldı. Özellikle okulların kapanması ile yaz kurslarına akın eden gençlerimizin bu süreçte en iyi eğitimi alabilmesi için din görevlileri yoğun çaba harcıyor.”
 
“Hukuki olarak 657’ye bağlı imam hatip ve müezzinlerimiz kendilerine vakit ayırmaksızın 24 saat üzerinden görev yapmaktadır. Bazı vatandaşların ‘ne yapıyorlar ki sadece namaz kıldırıp gidiyorlar eleştirisi din hizmeti yapan din gönüllüsü imam hatip ve müezzinlerimizi oldukça üzmektedir. Biz sabahın 03.30’da başlayan mesaimizi gece 24.00’e ve hatta daha ilerisine kadar ifa etmekteyiz.”
 
YOĞUNLUKTAN ŞİKÂYETÇİ DEĞİLİZ
 
“Özellikle yerinde din eğitimi ve yüz yüze vaz projeleri ile artık hocalarımız camilerimizde cemaatin dini bilgilerini doğru kanaldan tazelerken, namaz haricinde de yüz yüze bire bir cemaatin sorularına, problemlerine çözümler üretmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığının yeni yaklaşımları neticesinde ailemizle ve çocuklarımızla tam ilgilenemediğimizi cemaatimizin çok iyi bilmesi gerekir” diye konuştu. 
 
Yoğunluktan şikayetçi olmadıklarını belirten Memiş şöyle devam etti;
 
“İshakpaşa cami imam hatibi olarak yetişkin grubumuz ile kuran eğitimini bu ramazan ve yaz döneminde de devam ettirdiğimizi hatta kim ne zaman ve nerede istiyorsa orada kuran eğitimi verdiğimizi de düşünürsek gerçekten eve sadece uyumaya girdiğimizi söyleyebilirim.” 
 
DİN GÖREVLİSİ VİZYONU DEĞİŞTİ
 
“Bizler din hizmeti veren ve kendisini din gönüllüsü olarak adlandıran imamlar, müezzinler, vaizler ve kuran kursu öğreticileri olarak bu yoğunluktan asla şikâyetçi değiliz. Aksine mutlu bile olmaktayız. Günümüzdeki din görevlisi vizyonu bundan 15-20 sene önceki vizyondan çok farklı… Sadece namaz kıldıran, mevlit okuyan, din görevlisi anlayışından cemaati ile cami dışında da iletişim kuran onların dini ve bireysel problemleri ile ilgilene, okuyan, okutan hayatın her anında cemaati ile içli dışlı olan bir vizyona sahip bir din görevlisi imajı şuanda mevcut.”
 
AİLELERE TEŞEKKÜR
 
“Bizler bu dine hizmet eden bu milletin birlik ve beraberliğini sağlayan iyi ve kötü gün dostu olarak yüklediğimiz bu hizmeti şeref olarak görmekteyiz ve asla şikâyetçi değiliz. Bütün din gönüllüsü kardeşlerimin de bu duygu ve düşünce içerisinde olduklarını ben bilmekteyim. Yeter ki cemaatimiz bizleri yanlış anlamasın, yeter ki cemaatimiz bizlere olan sevgi ve saygısını eksiltmesin. Bu ulvi görevi ifa ederken bizlere destek olan bizlere anlayış gösteren aile fertlerimize de bu vesile ile şükranlarımızı iletiyoruz.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.