İMOS üyeleri iftarda buluştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İMOS üyeleri iftarda buluştu
 :
/ 1.475 Kez Okundu
| |

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) düzenlenen iftar programında üyeleriyle bir araya geldi. İftarın ardından İTSO istatistiklerine göre belirlenen firma temsilcilerine ödüller verildi.

Hotel Angelacoma'da düzenlenen iftar programına İMOS Yönetimi ve üyelerinin yanı sıra Kaymakam Ali Akça, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İTSO Başkanı Metin Anıl, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş ve davetliler katıldı.

KALİFİYE ELEMANA İHTİYACIMIZ VAR
Yemeğin ardından konuşan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, Ramazan Ayı'nın huzur getirmesini temenni ederek, "5 ay önce İMOS yönetim kurulu görevini devraldık. Oldukça tempolu bir süreç geçirdik. Tasarım merkezi açılışı ve öğrencilerin işe başlamasını sağladık ve program aynı hızla devam ediyor. Öğrencilerimiz tasarımlarını ortaya çıkartmaya başladılar. İhtiyacı olan firmalarımız bu tasarımlardan faydalanabilirler. Ardından MOSFED üyliğimiz gerçekleşti ve orada da faaliyetlerimiz devam ediyor.İMOS olarak en büyük eksiklerimizden birisi kalifiye eleman eksikliğidir. Bununla ilgili Halk Eğitim Merkezi'nde ve Hacer Sevim Yıldız Kampüsü'nde çalışmalarımız sürüyor. İnegöl'e mobilya bölümünde buralarda yeni elemanlar yetişecek. Bu konuda tüm mobilyacıların önem göstermesini rica ediyoruz. Ayrıca Bursa Kültür Üniversitesi ile bir sözleşme imzaladık ve artı işgücünü İnegöl'e kazandıracağız" dedi.
TEK VÜCUT OLMALIYIZ
Göreve başlarken İMOS'un İnegöl'de en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğu bilincinde yönetime geldiklerini hatırlatan Uğurdağ, "Aynı şekilde mobilya sektörü de İnegöl için hayati önem taşıyor. Mobilya sektörü bu bilinçle yönetilmelidir. Bunun içinde birlik ve beraberliğimizi sağlayıp vizyonumuzu ortaya koymalıyız. Firma bazında önemli markalar çıkartmamız lazım. Önemli ilerlemeler kaydeden firmalarımız var. Ama unutmayalımki İnegöl Mobilyası tek vücut olduğunda daha başarılı olabiliyor. Bizim amacımız İnegöl Mobilyası'nı tek vücut halinde yurt içi ve yurt dışında önemli noktalara getirmektir. Firmaların mağazalarında değişikliğe gittiğinde akıllarına ilk önce İnegöl gelmelidir. Bu bilinci oluşturmalıyız. Bunu önümüzdeki yıllarda dünya çapınada yaymalıyız. Biz dernek olarak eğitimler ve seminerler yapacağız ama Türkiye'ye daha çabuk yayılmak ve dünyaya daha hızlı açılma çalışmaları yapmalıyız. Bu doğrultuda da çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE'NİN EN MODERN FUARINI YAPACAĞIZ
Geçtiğimiz ay İnegöl'de açılan MOBİLİYUM'u değerlendiren Uğurdağ, "Bu yatırım İnegöl'e çok büyük katkı sağlayıp vizyon katacaktır. Bu projeyi ortaya koyan Haluk Özbek, Şefik Akyol, Zeki Kavaz ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Çok büyük bir proje ortaya çıktılar. Bu projenin tanıtımı ve devamının sağlanmasında İMOS olarak üzrimize düşeni yapmaya hazırız. 2. OSB hızla ilerliyor, ana yoldaki mağazalarımız hızla ilerliyor. Bizler artık bunu taçlandırmamız lazım diyoruz. Bu kapsamda MODEF'in daha verimli, daha profesyonel şekilde hizmet ortaya koyması gerekiyor. Mevcut yerimizde fuarımız devam ediyor ancak bir an önce yeni yerde, daha büyük ve modern bir alanda MODEF yatırımlarına başlamalıdır. Bizler İMOS olarak MODEF ile görüşmelerimize devam ediyoruz. Ortak bir noktaya gelerek MODEF'in İMOS'a devrini sağlamaya çalışıyoruz. İyi niyetle bir yere varmaya çalışyoruz. En kısa sürede neticeye ulaşıp MODEF'i yeni yerinde, Türkiye'nin en modern binasında hayata geçirip ilerlemeye devam edeceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.
HALKIMIZ KOALİSYON İSTEDİ
Uğurdağ'ın ardından konuşan Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise şu ifadeleri kullandı, "Ülekmiz 12 buçuk yıl tek başına iktidarlar ile yönetildi ve bunun bereketini gördü. Ekonomimiz ve milli gelirimiz arttı. İhracatımız AK Parti döneminde 4 katına ulaştı. Birçok alanda yatırımlar yapıldı. Türkiye hiç tanışmadığı sektörler ile tanıştı. Çok ciddi inanmışlık ile 2023 hedefini koydu. Bu süreçte en büyük güç işadamları, yani sizler oldunuz. Ben Türkiye'nin en büyük itici gücü olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Ancak 7 Haziran tarihinde yapılan seçimde halkımız yeni bir yapı otaya çıkarttı ve AK Parti'yi tek başına iktidara getirmedi. Halkımız AK Parti'ye yine Türkiye'nin en büyük partisi ünvanını verirken, koalisyonlarla idare edilmek istiyorum anlayışını sandıkta beyan etti. Önümüzdeki günlerde hükümet kurma süreci başlayacak. Hükümet kurulamazsa yeniden seçim yapılacak. Ancak AK Parti kendisine verilen görevi yerine getirmek, yani hükümeti kurmak için elinden geleni yapacak. 2023 hedefine ilerlerken kendisine destek veren işadamlarının önünü tıkamamak adına gerekeni yapacak. Bu siyaset ve siyasette satranç gibidir. Siyaset hamleleri bize önümüzdeki günlerde kendisini gösterecek. Bizim hedefimiz AK Parti'nin hedeflediği projeler ile hükümet kurmasına diğer partilerinde destek vermesidir. Müşerek bir koalisyon hükümeti oluşturularak Türkiye'nin büyümeye devam eden ivmesi hızla sürmelidir" şeklinde konuştu.
İHRACAT VE ÜRETİM YÜREK İSTER
İMOS'un iftarına katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Şahin, "Sizlerin heyecanını gördükçe bende heyecanlanıyorum. Çünkü ihracat ve üretim yapmak, istihdam oluşturmak herkesin harcı değildir. Cesaret ve yürek ister. Bu yüreği sizde gördüğüm için sizi bir kez daha kutluyor, İnegöl'e ve İnegöllü işadamlarına yeni dönemde başarılar diliyorum" dedi.
FİRMALARA ÖDÜLLER VERİLDİ
Konuşmaların ardından ödül programına geçildi. İTSO 2014 verilerine göre belirlenen firmalara farklı alanlarda ödüller verildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.