İMYO’dan İlköğretim Öğrencilerine ’Çanakkale’ Konferansı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
 İMYO’dan İlköğretim Öğrencilerine ’Çanakkale’ Konferansı
 :
/ 520 Kez Okundu
| |

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu (İMYO), İstaş Kentaş Ortaokulu öğrencilerine yönelik olarak ‘Çanakkale’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

U.Ü. İnegöl MYO Müdür Yardımcısı Cihad Doğan ve Tarih Okutmanı İsmail Arslanhan, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıldönümü dolayısıyla İstaş Kentaş Ortaokulu öğrencilerine yönelik olarak ‘Çanakkale’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdiler.

KONFERANSLARIMIZ DEVAM EDECEK

İstaş Kentaş Ortaokulu olarak öğrencileri milli konularda bilgilendirme toplantıları yaptıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Okul Müdürü Orhan Erdoğan, “Bu kapsamda ilçemizdeki görev yapan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu ile işbirliği halinde öğrencilerimize Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıldönümü nedeniyle bir konferans tertip etmek istedik. Sağ olsun Meslek Yüksek Okulu yönetimi bu talebimize olumlu cevap verdi. İsmail hocamız bugün özellikle 8. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak Çanakkale Zaferi’nin önemi hakkında çok amaçlı salonumuzda öğrencilerimize konferans vereceklerdir. Bundan sonra bu tür akademik çalışmalarımız, seminerlerimiz, konferanslarımız devam edecektir. Bize bu imkânı sağlayan Meslek Yüksek Okulu’nun Müdürü Hikmet hocama, okul yönetimine ve bu konferansı verecek olan İsmail hocama okulumuz, şahsım ve personelim adına teşekkür ediyorum” dedi.

MASALSI YANINDAN ZİYADE OBJEKTİF KISIMLARI ÜZERİNDE DURACAĞIZ

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıldönümü münasebeti ile öğrencilere ‘Çanakkale’ konulu bir söyleşi yapacağını belirten Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Tarih Okutmanı İsmail Arslanhan. “Tabi öğrencilerin yaş seviyesini de göz önüne alarak önce 1. Dünya Savaşı öncesindeki kamplaşmalardan, devletlerarası ittifaklardan söz edeceğiz. Ondan sonra 1. Dünya Savaşı’nın genel seyri üzerinde duracağız. Bu meyanda Çanakkale Cephesi’nin hangi beklentilerle açılmış olduğunu, bu beklentilerin gerçekleşip gerçekleşmediğini, 9 aylık süre içerisinde önce deniz savaşları arkasından kara savaşları ile ilgili bir değerlendirme yapacağız ve sonuçlarından işin masalsı, destansı taraflarından ziyade objektif kısımlar üzerinde durmaya çalışacağız. Sebep sonuç ilişkisi içerisinde değerlendireceğiz” dedi.

 

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Tarih Okutmanı İsmail Arslanhan, ‘Çanakkale’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Arslanhan, öğrenciler tarafından büyük bir ilgi ile dinlendi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.