İMYO’lu Öğrencilerden Engelsiz Moda Günü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İMYO’lu Öğrencilerden Engelsiz Moda Günü
11 May 2017 / Per 16:18
/ 1.151 Kez Okundu
| |

Uludağ üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Engelliler Federasyonu, Özel Yıldırım Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğinde “Engelsiz Moda Günü” düzenlendi.

Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Merkezinin çok amaçlı salonunda Uludağ üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencileri tarafından hazırlanan giysileri giyen engelli öğrenciler profesyonel mankenlere taş çıkarttılar.

Programa Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, Yıldırım İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Polat, İMYO Öğretim Görevlisi Dr. Mürüvvet Mangut ve Öğretim Görevlisi Neslihan Yürük, yüksekokulu öğrencileri ile özel öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Uludağ üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Mürüvvet Mangut, “Yüksekokulumuz Tekstil Teknolojisi Programı olarak her yıl bir proje kapsamında sene boyunca tasarımlar yapmakta ve öğrencilerimizin hazırladıkları kıyafetleri sene sonunda bir defile ile sunmaktayız. Bu yıl ki çalışmamız bizim için gerçekten önceki senelere göre çok daha istekli yaptığımız bir çalışma oldu. Özel Yıldırım Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi’nin değerli katkılarıyla burada eğitim gören öğrenciler için onlara özel kıyafet tasarımları yapıldı. Tekstil teknolojisi programı öğrencilerimiz bu süreçte tasarım yapacakları engelli öğrencilerle zaman zaman bir araya gelerek onları tanımaya ve doğru tasarımları yapmaya çalıştılar. Gerçekten özel olduklarını düşündüğümüz bu çocuklarla bir arada olmak, onları yakından tanıma fırsatı bulmak, onlar için bir şeyler yapabilmek bizim için ve öğrencilerimiz için son derece gerçek, hayatın içinden ve heyecan verici bir deneyim oldu. Bu çalışmanın amacı hem engelli çocuklarımızı böyle bir aktivitenin heyecanı içine sokmak, onlara organizasyonun önemli bir parçası olduklarını hissettirmek, hem de kendi öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bağlamında böylesine önemli bir çalışma da bulunmalarını sağlamaktı. Dolayısıyla her iki taraf açısından da değerli kazanımların elde edildiği bir çalışma oldu. Öğrencilerimizin sene boyu süren çalışmalarının sonucunda okulumuzdaki materyalleri kullanarak atölyelerimizde hazırladıkları kıyafetleri bugün bu defile ile seyirciyle buluşturuldu.” Dedi.

Konuşmanın ardından Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencilerinin hazırladığı giysileri giyen özel çocuklar podyumda yürüyerek elbiseleri tanıttılar. Mankenlere taş çıkartan özel öğrenciler, beğeni ile alkışlandı.

inegolonline.com/ haber_diger/181e7ea1-d074-4e31-a7fd-cb031428d339.jpg" style="height:300px; width:450px" />


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.