İMYO’lu Öğrencilere Mobilya Semineri

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İMYO’lu Öğrencilere Mobilya Semineri
 :
/ 335 Kez Okundu
| |

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu (İMYO) ve sanayi işbirliğinde düzenlenen proje kapsamında, öğrencilere yönelik ‘Sektörle Yüz Yüze-18’ seminerleri devam ediyor.

Dün saat 11.30’da okulun çok amaçlı salonunda Blum Mobilya Aksesuarları firması bölge yöneticisi Emre Çakır, Proje Yöneticisi Mimar Banu Kamaşoğlu ve Teknik Sorumlu Fatihhan Yağmur tarafından, Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencilerine, ‘Mobilya Ar-Ge ile Mobilya Teknikleri’ konusunda seminer verildi.

GÖRGÜ VE BİLGİLERİNİ ARTIRMAK AMAÇLANMIŞTIR

İMYO Öğretim Görevlisi Barış Çayır ile Mobilya ve Dekorasyon bölümü öğrencilerinin hazır bulunduğu Seminer öncesi bir konuşma yapan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı Başkanı Mustafa Kastan, “Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı’nda öğrenim gören öğrencilerin, teorik öğrenimlerini pratik uygulamalarla pekiştirmeleri kapsamında ‘Sektörle Yüz Yüze-18’programı adı altında gerçekleştirdiğimiz bu seminerde, mobilyada kullanılan araç, gereç ve aksesuarların tanıtılması amacı ile böyle bir etkinlik düzenlemiş bulunmaktayız. Öğrencilerimizin üretim, tasarım ve Ar-Ge’ye yönelik çalışmalarında kullanacak oldukları araç ve gereçlerin işlevsellik, fonksiyonellik, ve uygulanabilirlik alanında bilgilendirilmesinin yanında, eğitime yönelik çalışmalarında, görgü ve bilgilerini artırmak amaçlanmıştır” dedi.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Üniversite-Sanayi işbirliğinde eğitim çalışmaları verdiklerini aktaran Kastan, “Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde eğitim veren Yüksekokulumuz, öğrencilerimizin mobilya sektöründeki gelişmelerden haberdar edilmesi sonucu, okulumuzdan mezun olduktan sonra, iş yaşamlarında işletmelerin çözüm ortağı olmaları, günümüzün teknik ve teknolojik gelişmelerinden haberdar edilerek, insanlık yararına daha kullanılışlı mobilyalar üretmeleri sağlanmaktadır. Son yıllarda işletmelere önemli avantajlar sağlaması nedeniyle bağlantı elemanları, birleştirici elemanlar ve çeşitli aksesuarların üretilmesi sonucunda, mobilya üretiminde çeşitli kolaylıklar ve uygulanabilirlikler günümüzde mobilyaya değer katmıştır. Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı olarak bizler de, ‘BLUM’ Bursa satış temsilcilerini okulumuza davet ederek, öğrencilerimize ve İnegöl Mobilya Sektörüne katkı sağlamalarını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Blum Mobilya Aksesuarları firması Teknik Sorumlusu Fatihhan Yağmur, firmanın mobilya ürünleri üzerinde örneklerle uygulamalı olarak bilgiler verdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.