İNAR anket sonuçlarını açıkladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İNAR anket sonuçlarını açıkladı
#İnegöl | Haber Merkezi
18 Kas 2023 / Cmt 22:20
/ 4.622 Kez Okundu
| |

İnegöl Kamuoyu Araştırma Merkezi (İNAR) tarafından yapılan yüz yüze anketin sonuçları açıklandı.

İNAR tarafından İnegöl'ün merkez mahallelerinde 900 katılımcıyla yüz yüze anket gerçekleştirildi. Ankette parti ve aday ismi belirtmeksizin vatandaşlara "İnegöl'de belediye başkanı olarak kimi görmek istersiniz?" sorusu soruldu.

 
Ankete katılanların yüzde 47,55'i (428 kişi) mevcut Belediye Başkanı Alper Taban'ın ismini belirtti. Taban'dan sonra vatandaşların en çok yazdığı isim ise yüzde 18'lik orana ulaşan MYM Federasyon Başkanı İsmail Kösen oldu.
 
Kösen'i yüzde 10'luk oranıyla Bülent Temelli takip etti. Ankete katılan 90 vatandaş Ak Parti önceki dönem ilçe başkanlarından Bülent Temelli'nin belediye başkanı olması gerektiğini belirtti.
 
Muhalefet kanadından belediye başkanlığı için en çok ismi yazılan kişi ise yüzde 9,55 tercih oranına ulaşan Saadet Partisi önceki dönem ilçe başkanı Hasan Eroğlu oldu. Eroğlu'nun ismini 86 vatandaş yazdı.
 
Ankete katılanların yüzde 8,45'i (76 kişi) ise Ak Parti Belediye Başkan Aday Adaylarından Rıdvan Kocaağa'yı tercih etti.
 
Geçtiğimiz genel seçimlerde CHP Bursa Milletvekili adayı olan Erkan Dönmez'i ise yüzde 3,45'lik oranıyla 31 kişi tercih etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.