İnegöl Adliyesinde 1 Hakim 2 Savcı Gözaltına Alındı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
11 Ağu 2016 / Per 17:24
/ 24.557 Kez Okundu
| |

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HSYK’nın dün açığa aldığı 648 hakim ve savcı için gözaltı kararı aldı. İnegöl’de 1 hakim 2 savcı açığa alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesince dün geçici olarak görevden uzaklaştırılan 550'si adli, 98'i idari yargı olmak üzere 648 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı.

 

Geçici olarak görevden uzaklaştırılan ve haklarında soruşturma başlatılan 648 hakim ve savcı hakkında bulundukları yer cumhuriyet başsavcılıkları tarafından gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.

 

Hakim ve savcılar, silahlı terör örgütü üyesi olma suçundan sorgulanacak. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 550'si adli, 98'i idari yargı olmak üzere 648 hakim hakkında silahlı terör örgütü üyesi olma suçundan soruşturma başlatmış, HSYK 2. Dairesi de dünkü toplantısında toplam 648 hakim ve savcının daha geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar vermişti.

İNEGÖL’DE  3 KİŞİ

İddiaya  göre İnegöl adliyesine gelen ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı KOM ekipleri ve TEM ekipleri 1 hakim  2 savcıyı ifadeleri alınmak üzere karakola götürdüler.

ADLİYEYE GETİRİLDİLER

Adliyeye getirilen 1 hakim 2 savcı burada yapılan sorgulamalarının ardından soruşturmanın devamı için Bursa adliyesine sevk edildiler.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.