İnegöl Adliyesi’nde ön bürolar faaliyete geçti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Adliyesi’nde ön bürolar faaliyete geçti
#İnegöl | Haber Merkezi
10 Oca 2020 / Cum 16:12
/ 2.454 Kez Okundu
| |

İnegöl Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcılığı, hukuk ve ceza mahkemeleri ön büroları ile danışma masaları faaliyete geçirildi. İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, " Ön büroların faaliyete geçmesiyle birlikte işlemler daha hızlı yürüyecek" dedi.

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç; “Adalet Bakanlığı tarafından yargı faaliyetlerinin hızlanması amacıyla Mahkeme Yönetim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi uygulamaya konulmuş olup; Bu kapsamda İnegöl Adliyesinde ön bürolar zemin katta faaliyetine başlamıştır. Ön bürolar tarafları haklarında açılan davalarla ilgili her türlü bilgi, belge, fotokopi, sorgu ve bunun gibi işlemlerini kimlik ibraz etmek suretiyle yapabildikleri birimdir. “

Ön bürolardan kimlerin yararlanabileceğini açıklayan İnanç; “Davanın tarafı, kimlik ibraz etmek suretiyle vekili ve yetki belgesi verdiği avukatlar, Muvakfakatname ibraz etmek suretiyle Stajyer Avukatlar ve Takip memurları Ün Büromuzdan üzerinde TC Kimlik numarası yazılı olan Nüfus cüzdanı, ehliyet ve pasaport ile işlem yapabilecekler”

Ön Büroda yapılabilecek işlemler
1-Hakkınızda İnegöl Adliyesi’nde açılan davalar ile ilgili sorgulama yapabileceksiniz.
2-Dosyanızın akıbetini sorabilirsiniz
3-Dosyadan fotokopi alabilirsiniz.
4-Davalarmızla ilgili her türlü dilekçeyi verebilirsiniz. ( Beyan ve talep dilekçesi, Şikâyetten vazgeçme dilekçesi, Mazeret dilekçesi, itiraz dilekçesi ve istinaf dilekçesi gibi. )
5-Duruşma tarihini ve saatini öğrenebilirsiniz.
6-Bilirkişi raporu sunabilirsiniz.
7-Kara örneği alabilirsiniz.
8-Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru dilekçesi verebilirsiniz.
9-Muhabere evraklarını büromuzdan gönderebilirsiniz.
10-1cra Ceza Davalarının büromuzdan açabilirsiniz. Taahhüdü ihlal, Ticareti Terk, Çek Davaları, Nafaka vb. ) 11-Sulh Ceza Hakimliği’nin baktığı; ( Trafik Para cezasına itiraz dilekçelerinizi, Erişim engellenmesi taleplerinizi, idari para cezasına itiraz dilekçelerinizi, Tekzip talepli dilekçelerinizi, Tutukluluğu itiraz talepli dilekçelerinizi, Tahliye taleplerinizi, idari gözetim dilekçelerinizi ) Ön Bürolardan verebilirsiniz.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.