İnegöl Belediye meclisinde ulufe tartışması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Belediye meclisinde ulufe tartışması
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Nis 2024 / Cmt 16:34
/ 2.881 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi’nin 2023 yılı faaliyet raporu belediye meclisinde oy çokluğu ile kabul edilirken, AK Parti grup sözcüsü Süleyman Yılmaz ile Saadet Partisi grup sözcüsü Fikret Bayram arasındaki ulufe tartışması meclise damga vurdu.

İnegöl Belediyesi meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi.
Gerçekleşen meclis toplantısında AK Parti Grup Sözcüsü Süleyman Yılmaz ile Saadet Partisi grup sözcüsü Fikret Bayram arasındaki diyalog meclise damga vurdu.

143 BİN KİŞİ RAPORA ONAY VERMEDİ
AK Parti’nin oy düşüşünü gündeme getirerek faaliyet raporunun seçmen nezdinde de kabul edilmediğini ifade eden Saadet Partisi Grup Sözcüsü Fikret Bayram şu ifadeleri kullandı;

Seçmen sayısı 186 binden 212 bine yükseldiği bir ortamda, seçmen sayısı 26 bin artmasına rağmen, 2019 yılında size güveniyorum diyen seçmen sayısı 98 binken bu seçmenlerden 29 bini size oy vermeyerek bu 5 yıllık faaliyet raporunu bize göre onaylamamıştır. Buda neredeyse o dönemde size oy veren seçmenin yarısına tekabül etmektedir. Seçmeninizin de dahil olduğu sebebi ne olursa olsun 143 bin kişi bana göre sizin raporunuza onay vermemiş bulunmaktadır. Bu hususlara göre 2023 yılına kadar mecliste olmayışımız şimdide bu konuda yeterli bir bilgiye sahip olmayışımız seçmeninde iradesini koyduğu bir ortamda biz mevcut rapora red oyu veriyoruz.

KOMİSYONLARDA SİZE GÖREV VERDİK
AK Parti Grup Sözcüsü Süleyman Yılmaz cevap olarak şu ifadeleri kullandı;
Arkadaşımız şöyle bir ifade ortaya koydu. Siz şimdi %15 meclis üyesi oranı ile mecliste 4 meclis üyesi sayısı ile temsil ediliyorsunuz. Vatandaşımız sizi de seçmiş size bir görev vermiş bizi de seçmiş bize de bir görev vermiş. Biz ne yaptık komisyonlarda size görev verdik. Şimdi %45 alan bir siyasi parti için onaylanmamış demek şık bir davranış değil.
Çok iyi hatırlarsınız Adalet Bakanı Seyfi Oktay ne demişti geçmişte “CHP’liler dururken MHP’lileri mi Adalet Bakanlığı kadrolarına yerleştireceğiz. ” biz bunu da demiyoruz. Sayın belediye başkanımızı da meclisimizi de vatandaşlarımız onaylamıştır. Biz AK Parti grubu olarak belediye başkanımızı da faaliyetleri de almış olduğu kararları da onaylayacağımızı belirtiyoruz.

ULUFEMİ VERİYORSUNUZ
Süleyman Yılmaz’ın cevabına sert tepki gösteren Fikret Bayram şu ifadeleri kullandı
Ben kamuoyunda espirili olarak tanınan biriyim. Çok teşekkür ederim elinizi öpmediğimiz için. Ne diyorsunuz arkadaşlar 5 kişilik komisyon oluşturulması için el kaldırdık bu yapıldıktan sonra bizimde komisyona üye verme hakkımız var. Siz derseniz komisyon 3 kişilik bizde ona göre cümle kullanırız. AK Parti grubunu temsilen böyle bir cümle kullanıldığında Süleyman beyin cümlesinin grup adına bağlayıcı olmadığını düşünüyorum. Biz size bunu ulufe olarak verdik gibi algılanacak bir ifadenin burada alın teri ile mücadele etmiş 4 kişilik gibi görülen bir grubun hala tam manası ile idrak edilemediğinin bir yansıması olduğunu görüyorum. Mevcut belediye başkanımız ve meclisi de demokratik seçimlerle seçilmiş ve birinci olmuştur biz bunu zaten inkar etmiyoruz saygı duyuyoruz. İfade etmek istediğim daha önce sizin belediye başkanı olmanıza izin veren 26 bin seçmen size oy vermedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.