İnegöl Belediyesi 14 arsayı satışa çıkaracak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Belediyesi 14 arsayı satışa çıkaracak
#İnegöl | Haber Merkezi
05 Tem, 2023 / Çar 16:34
/ 9.300 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı meclisinde alınan karar sonrası 14 taşınmaz satışa çıkartılması için belediye başkanı Alper Taban’a yetki verildi.

İnegöl Belediyesi Haziran ayı meclisinde, belediye başkanının kredi kullanma yetkisi verilmişti.

Bu yetki sonrası bugün gerçekleşen meclis toplantısında açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban şuan kredi oranları çok yüksek ve kullanmak mantıklı değil dedi.
Meclis gündemine getirilen belediyeye ait 14 taşınmazın satışı için Başkan Alper Taban'a oy birliği ile yetki verildi.

BU PARALAR NEREYE HARCANACAK
MHP Grup sözcüsü Ahmet Genç  yaptığı açıklamada “2 sene önce kasamızda 50 milyon TL var demiştiniz şimdi arsa satıyoruz bu paralar nereye harcanacak.” Diye sordu.

KREDİ KULLANMAK İSTEMİYORUZ
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise “Maliyetler 3 kat arttı gelirler 1 kat arttı. Ödediğimiz rakamlar yatırımlara gidiyor. Personel maaşlarını ödeyemeyen yerler var biz onlara göre çok çok iyiyiz. Kasamızda baktığınız zaman para yok ama 200 milyon alacağımız var, günü var vadesi var. İnsanlar ödemelerde birincil olarak kendi özel ödemelerini yapıyor kamuya ikincil bakıyorlar. 200 milyon alacağımız cebimizde olsa bunları konuşmuyorduk. Asfalt için 200 milyon bütçe konuştuk yolları yapmak için kaynak üretmek zorundayız. Bunlarla alakalı süreci götürmek istiyoruz kredi kullanmak istemiyoruz. Devam Eden projelerimiz var Kanal İnegöl’ü bitirmek üzereyiz merkez parkın temelinden çıktık mı süreç hızlanacak. Belediye binasını bir kaç ay içinde gündemimizden çıkarmak istiyoruz.” Dedi.”

BELEDİYE BİNASI İÇİN NE KADAR ÖDEME YAPILACAK
İYİ Parti ilçe başkanı ve grup sözcüsü İsmail Karaman ise “Sürdürebilirliği devam ettirmek için bu tarz girişimler olacaktır. Bu çok önemli konu belediye binasında ne kadar borç var ne kadar ödeme yapılacak merkez Park içinde aynı bunları komisyonda konuşalım.” Dedi.

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.