İnegöl Belediyesi Çiftçinin Yanında

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Belediyesi Çiftçinin Yanında
#İnegöl | Haber Merkezi
14 May 2024 / Sal 15:21
/ 558 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde yaptığı açıklamada, İnegöl'ün tarımda da marka olma hedefiyle çalışmalar yürüttüklerini ve bu kapsamda 'İnegöl Tarım Modeli'ni hayata geçirdiklerini söyledi.

İnegöl Tarım Modeli'nin temelini Üreten Çiftçiler Kooperatifi oluşturuyor. Kooperatif çatısı altında bir araya gelen çiftçiler, ürünlerini işleyip katma değerli hale getirerek daha yüksek gelir elde ediyorlar. Ayrıca kooperatif aracılığıyla pazarlama ağları da kurularak ürünler doğrudan alıcıya ulaştırılıyor.

İnegöl Tarım Modeli'nin önemli bileşenlerinden biri de yenilikçi uygulamalar. Bu kapsamda, soğuk hava deposu, meyve ve sebze kurutma tesisi, güneş enerji sistemi gibi yatırımlar yapıldı. Ayrıca, tarım ve hayvancılıkta kullanılan makine ve ekipmanlara da destek sağlanıyor.


Tarımda bilim ve teknolojinin kullanımı da İnegöl Tarım Modeli'nin öncelikleri arasında. Bu amaçla, iki kırsal mahallede Tarım Kitaphaneleri kuruldu ve drone ile bahçe ilaçlama denemeleri yapıldı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Tarım Modeli'nin tüm Türkiye'ye örnek olabilecek bir model olduğunu vurguladı. Taban, "Hedefimiz, İnegöl'ü tarımda da marka yapmak ve çiftçilerimizin refahını artırmak" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.