İnegöl Belediyesi çöp işinden aylık 400 bin TL tasarruf sağlıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Belediyesi çöp işinden aylık 400 bin TL tasarruf sağlıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
28 Kas 2019 / Per 16:43
/ 15.343 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban aldığı devrim gibi karar sonrası çöp toplama işini özelleştirmeden çıkartarak belediye bünyesine aldı. Bu şekilde aylık 1 milyon TL olan maliyet 400 bin TL tasarruf sağlanarak 600 bin TL civarına çekildi.

Alper Taban başkanlığında İnegöl Belediyesi çöp topla işini 1 Ağustos itibari ile özelleştirmeden çıkartarak, kendi bünyesinde yapmaya başladı.

İnegöl’de çöp toplama işi özel sektörde iken İnegöl Belediyesi’nin kasasından aylık 1 milyon TL gibi bir rakam çıkıyordu.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın aldığı devrim gibi karar sonrası aylık ortalama 400 bin TL tasarruf sağlanmaya başladı.

BELEDİYE  BÜNYESİNDE TOPLANIYOR

Konu hakkında İnegöl Online’a özel açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban “En büyük değişiklik bu iş bizim birinci derecede asli işimiz.  Bu aidiyeti yaşamak adına tüm arkadaşlarımız bilmeli dedik. Belediyeler şehrin temizliğinden sorumludur. Biz bunu aracı bir kuruluşla yapmamalıyız dedik.  Böyle bir faydayı sahiplenmeyi arkadaşlarımız daha iyi kavrıyorlar. Beraberinde işin tasarrufsal boyutu ve sahiplenme duygusu ile beraber daha etkili bir şekilde temizlik yapıyorlar.  Bunların içinde en önemli nokta derseniz bu işin sağladığı tasarruf boyutu.  Burada aylık manada temizleme bedeli 1 milyon TL’ye varıyordu. Bu bedelleri ister istemez kanun gereği çevre temizlik vergisi adı altında vatandaşa bölerek yansıtıyoruz. Bu anlamda yapmış olduğumuz çalışmanın rakamları düşmüş oluyor. Biz şirkete nereden baksanız  %10-15 şirket karı vermek durumundasınız.  Aldığımız tekliflerde şirket bu kar oranını teklife yansıtıyordu.  Ticarethaneler kar ederek hayatlarını sürdürüyorlar. Biz bir defa aradaki kuruma bedel ödemekten kurtulduk bu şekilde zaten bir %10-15 gibi bir tasarruf elde ettik.  Geçen 3-4 aylık zaman diliminde şuanda bizim öncelikli olarak yakıt giderimiz var. Yakıt giderimizi her ay ölçümlemeye devam ediyoruz.  Beraberinde araçların MTV tarzında vergileri ve bakımlar gibi giderleri öngörmeye çalışarak tasarrufumuz ne olabilir bunları inceliyoruz.” Dedi.



HEDEF 500 BİN TL TASARRUF
 Çöp temizleme işinde aylık 500 bin TL tasarruf yapmayı hedeflediklerini belirten başkan Taban “Benim gördüğüm çok rahat %50’lere varan tasarruflar sağlanabilir diye hedefliyoruz.  Gerçek rakamları arkadaşlarımız yıl istatistiği tarzında puanlama tutacaklar ve önümüze getirecekler. Araçları özel sektör gibi dikkatli kullanarak daha uzun vadeli sürdürülebilir halde olmasını sağlayacağız. Bizim yaptığımız hesaplara göre bir 5 yıllık zaman diliminde araçların yenilenmesi dahi gerekse her hâlükârda biz dönüşümde bile bu kadar araç almamıza rağmen tekrar yeni 28 araç alsak bile bu işte karlı oluyoruz. “dedi.

AYLIK 400 BİN TL TASARRUF
Çöp toplama işinin belediye bünyesinde yapılmasından sonra aylık 400 bin TL’yi bulan bir tasarrufun söz konusu olduğunu belirten Taban “Aylık ortalama 300 – 400 bin TL tasarruf yapıyoruz şuan bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. İşletim maliyetlerinde bir kaza bela olmadığı sürece çok büyük araç bakım maliyetleri olmadığı sürece şuana kadar böyle ağır bir maliyetle karşılaşmıyoruz.” İfadelerini kullandı.

DİĞER ŞEHİRLER ÖRNEK ALIYOR
Diğer şehirlerinde İnegöl Belediyesi’ni örnek aldıklarını ifade eden başkan Taban “Araçlar makul kullanıldığı sürece bu mutlaka tasarrufa dönecek. Genelde belediye başkanlarımız beni arıyorlar bunla alakalı. Orhangazi Belediyemiz çöp işinizi özelleştirmeme kararı aldı burada özel sektör anlayışıyla bu yönetimi yapabilirsek tasarruf etmedim diyen olmaz.  Tasarruf etmemesi de mümkün değil. “ dedi.
 
TASARRUF HİZMET OLARAK GERİ DÖNECEK
Yapılan tasarrufun İnegöllülere hizmet olarak geri döneceğini belirten başkan Taban “Biz çalışan arkadaşlarımızın verimliliğini, çalışma saatlerini bunları da ölçmek istiyoruz. Bunların hepsini birleştirdiğimizde 300-400 bin TL tasarruf elde ediyoruz. 300-400 bin TL’de olsa 50 TL 100 TL’de olsa bunu vatandaşa hizmet etme noktasında kullanacaksınız.  Bu konuda kesinlikle tasarrufu daha da arttıracağız.” Dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.