İnegöl Belediyesi koronavirüs ile alakalı çalışmaları başlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Belediyesi koronavirüs ile alakalı çalışmaları başlattı
#İnegöl | Haber Merkezi
12 Mar 2020 / Per 10:51
/ 7.887 Kez Okundu
| |

Türkiye’de bir koronavirüs vakası görülmesinin ardından İnegöl Belediyesi toplu yaşam alanları, halk otobüsleri, otobüs durakları, çocuk parklarında dezenfekte çalışmalarını başlattı.

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’nin de gündeminde olan koronavirüsü sebebiyle gözler özellikle halkın toplu olarak kullandığı toplu taşıma araçları ve mekanlara çevrildi.

Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyanın pek çok ülkesinde ölümlere yol açan koronavirüse karşı toplu ulaşım araçlarını, otobüs durakları,çocuk parklarını dezenfekte eden İnegöl Belediyesi, oluşturduğu özel ekiple ilaçlama çalışmalarına başladı.

BİR DİZİ ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI
MERPA Pazar alanı önündeki durakta başlayan çalışmaları yerinde inceleyen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban “Çalışma arkadaşlarım ile birlikte hem MERPA pazaryerine geldik arkadaşlarımız da toplu yaşam alanlarında koronavirüs ile alakalı tedbir çalışmalarını yürütüyoruz. Özellikle otobüs durakları, halk otobüslerimiz, okullarımızda dersliklerimiz hafta sonuna kadar 2 bin 500 dersliğimizi hijyen haline getirmek için tedbir amaçlı bir dizi çalışmalar yapıyoruz.  Burada arkadaşlarımızın neler yaptıklarını çalışmanın nasıl olduğunu görmek amacıyla buraya geldik.”

PANİK YAPILACAK BİR DURUM YOK
Panik yapılacak bir durum olmadığını ifade eden başkan Taban “Panik yapılacak bir şey yok bunları tedbir amaçlı olarak yapıyoruz. Türkiye’de salgın boyutunda bir durum yok. Sağlık Bakanımız bahsetti bizlerde tedbir maksatlı şehirlerimizde bir dizi önlemler alıyoruz. Herkesin kişisel temizlik konusunda dikkat çekmek istiyorum. Özellikle el temizliği ve kapalı ortamlarda çok fazla bulunmamak adına kendimizce bir takım önlemler alabiliriz. Herkese geçmiş olsun diyorum bunları da bir şekilde atlatacağız.  “


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.