İnegöl Belediyesi’nden Çardak Kavşağı açıklaması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Belediyesi’nden Çardak Kavşağı açıklaması
#İnegöl | Haber Merkezi
22 May 2020 / Cum 11:48
/ 8.285 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi tarafından 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması süresince 7/24 sürdürülen hummalı çalışma ile düzenleme çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan Çardak Cami Kavşağında yenileme çalışmaları sürüyor. Akıllı sinyalizasyon sisteminin uygulandığı bölgede uygulanan proje gereği orta refüj kaldırılarak doğrudan geçiş imkanı sağlanıyor.

İnegöl Belediyesi'nden yayınlanan bültende şu ifadeler yer aldı;

İnegöl’de şehir içi trafiğini rahatlatmak adına geçtiğimiz yıl başlayan kavşak düzenlemeleri kapsamında AVM Kavşağı, Belediye Kavşağı ve Adliye Kavşağında akıllı kavşak modeli uygulanmıştı. Bu bölgelerde elde edilen başarılı sonuçlar sonrası bu yıl da kavşaklarda benzer uygulamalar yapılmaya devam ediyor. Covid-19 salgını nedeniyle hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarını fırsata çevirerek hizmet seferberliğini bir an olsun aksatmayan İnegöl Belediyesi, 19 Mayıs’ı da kapsayan 4 günlük kısıtlamada şehrin yoğun bölgelerinden biri olan Çardak Cami Kavşağında Akıllı Kavşak Modelini hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

AKILLI KAVŞAK MODELİ
Cuma gecesi 00.00’da başlayıp 19 Mayıs Salı gecesi 00.00’da sona eren 4 günlük sokağa çıkma yasağında İnegöl Belediyesi ekipleri, gece gündüz demeden çalışarak kavşak düzenlemesini büyük ölçüde tamamladı. Halen ufak dokunuşlarla devam eden çalışmalar kapsamında; kavşakta yapılan ölçümler neticesinde uzman ekiplerce çizilen yeni bir proje uygulandı. Akıllı kavşak modeli olarak adlandırılan çalışma ile bölgedeki dönel kavşak kaldırıldı. Direk geçişin sağlandığı caddede sinyalizasyon sistemi de uygulanarak araçların dönüşü için Çardak Cami bir dönel kavşak adası olarak kullanılmaya başladı.

Çalışmanın sona ermesinin ardından bölgede trafik sirkülasyonunun hızlanması ve yığılmanın önüne geçilmesi hedefleniyor.


 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.