İnegöl Belediyesi’nden kültür sanat gezisi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Belediyesi’nden kültür sanat gezisi
19 Mar 2019 / Sal 15:01
/ 10.186 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi’nin her yıl farklı şehirlere düzenlediği kültür ve tarih gezileri kapsamında bu yıl ‘Kuruluştan Fethe İstanbul Kültür ve Tarih Gezisi’ sloganıyla İstanbul gezisi düzenlenecek. Yarın (20 Mart) kayıtları alınmaya başlayacak gezilerin son kayıt tarihi ise 30 Mart olarak açıklandı.

Geçtiğimiz yıllarda çeşitli yaş gruplarındaki vatandaşlara yönelik Bursa, Çanakkale, Konya, Ankara ve İnegöl’ün Değerlerine Yolculuk adı altında tarihi ve kültür gezileri düzenlenirken, geleneksel hale getirilen Kültür ve Tarih Gezilerinin 9’uncu yılında bu yıl İstanbul gezisi düzenlenecek.

KAYIT TARİHLERİ 20-30 MART
‘Kuruluştan Fethe İstanbul Kültür ve Tarih Gezisi’ adıyla düzenlenecek olan gezilerin kayıtları 20 Mart 2019 Çarşamba (yarın) başlayacak. 30 Mart 2019 Cumartesi gününe kadar devam edecek kayıtların ardından, İstanbul Kültür Tarih Gezisinin startı 03 Nisan 2019 Çarşamba günü verilecek. Ramazan ayına kadar devam edilecek gezilerde, ramazan ayında bir ay ara verdikten sonra Ramazan Bayramından sonra yeniden devam edilecek. Gezi kapsamında İnegöl Belediyesi tarafından ulaşım ve rehberlik hizmetleri yanında bu yıl kahvaltı ikramı da yapılacağı açıklandı. Diğer yemek ihtiyaçları ise vatandaşlara ait olacak.

KURULUŞTAN FETHE
Kültür ve tarih gezilerine ilişkin Belediye Başkanı Alper Taban, bugün makamında basın toplantısı düzenledi. İnegöl Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü Ensar Macit ve Çözüm Merkezi Sorumlusu Mehmet Levent Kayar’ın da hazır bulunduğu basın toplantısında, Başkan Taban gezilere ve kayıtlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Güzel bir günde, güzel bir etkinlik ve duyuruyu yapmak için bir araya geldiklerini ifade eden Taban, “Bugün ‘Kuruluştan Fethe İstanbul Kültür ve Tarih Gezisini’ duyurmak üzere sizlerle bir aradayız. Geçmişte de İnegöl Belediyesi olarak hem kültürel anlamda hem de tarihi anlamda geziler düzenlemiştik. Hatırlayacaksınız göreve geldiğimiz günlerde özellikle Çanakkale’ye gençlerimiz ve yetişkinlerimizi götürmek, tarih bilincini oluşturmak üzere çalışmalar yapmıştık. O çalışmaların da finalini Çanakkale’de şehitlikte Sayın Müftümüz ve protokol üyelerimizle beraber en son kafilemizle giderek duamızı orada yapmıştık. Biliyorsunuz şehrimiz kuruluşa şahitlik etmiş, kuruluşun gerçekleştiği, Osmanlı’nın kurulduğu topraklar. Bizde bu nedenle özellikle isim olarak ‘Kuruluştan Fethe’ diyerek fethin gerçekleştiği, Fatih Sultan Mehmed Han’ın İstanbul’u fethettiği topraklara vatandaşlarımızı götürüp orada belirli lokasyonları gezdirmek istiyoruz. Bu bizim için önemli bir organizasyon” dedi.

9 AYRI NOKTA GEZİLECEK
Gezi rotasının neden İstanbul olduğuna ilişkin de bilgi veren Taban, “Vatandaşlarımızı can kulağıyla dinlediğimizi her ortamda ifade ediyorum. Vatandaşlarımızdan da bu konuda bizlere sıkça ulaştırılan taleplerden bir tanesi İstanbul’a tarihi ve kültürel gezi olmuştu. Vatandaşımızın bu hissiyatını göz önünde bulundurarak güzel bir çalışma yaptık. Arkadaşlarımız gidilecek lokasyonları gidip yerlerinde gezdiler. Kültür gezimiz İstanbul’da yapımı yeni tamamlanan Çamlıca Camisinden başlayacak. Çamlıca Tepesi, Yerebatan Sarnıcımız, Sultan Ahmet Camimiz, 2. Abdülhamid Han Türbemiz, Panorama 1453, Miniyatürk, Eyüp Sultan Camii ve beraberinde Pierre Loti Tepesini vatandaşlarımıza gezdireceğiz. Buraları rehberler eşliğinde gezdireceğiz. Orada hem o tarihi mekanları hem orada geçmişte yaşanmış tarihi olayları rehberler aracılığıyla göstererek ve anlatarak tarih bilinci ve şuurunu hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

KATILIM ŞARTLARI VE BAŞVURU NOKTALARI
Başkan Taban, geziye katılım şartları ve nasıl başvurulacağına ilişkin bilgileri de paylaştığı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Katılım şartlarından da bahsetmek gerekirse; 20 Mart Çarşamba günü itibariyle başvuruları İnegöl Belediyesi’nin başta merkez binasındaki Çözüm Merkezi olmak üzere; yine diğer Yeniceköy, Tahtaköprü, Cerrah, Kurşunlu, Alanyurt Ek Hizmet ve Huzur Mahallesi ile Akhisar Mahallesindeki irtibat noktalarından başvuruları bizzat alacağız. Vatandaşlarımız başvuruları bu merkezlerden yaparak gezilere katılmak için adım atabilirler. Bildiğiniz gibi gelebilme yaşını özellikle reşit olma yaşı dediğimiz 18 yaşa kadar indirdik. Çünkü ben bu noktada yetişkinlerimizi önemsediğim kadar genç kardeşlerimizi de önemsiyorum. Onların da mutlaka tarih bilinci ve şuuruyla şuurlanmaları adına genç kardeşlerimizi de bu noktalara götürmek istiyorum. 116 mahallemizin tamamından tüm vatandaşlarımız geziye katılabilir. Başvuru yapma şartı olarak da sadece nüfus cüzdanıyla bize başvurmaları yeterli olacaktır.”

3 NİSAN’DA İLK TUR YAPILACAK
“Başvurularımızı kısa tutmak durumundayız. Çünkü 30 Mart tarihine kadar bunları hemen planlayıp hızlıca süreci de başlatmak istiyoruz. Bunun için de ben ilçe halkımızı, bu konuda İstanbul’u hiç görmemiş, dünya gözüyle bir göreyim diyen, merak eden tüm ilçe halkımızı gezilerimize davet etmek istiyorum. İnşallah yaptığımız gezileri de rabbim kazasız belasız sonuçlandırmayı bizlere nasip etsin.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.