İnegöl de 3 Okula Yeşil Bayrak Ödülü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl de 3 Okula Yeşil Bayrak Ödülü
 :
/ 1.415 Kez Okundu
| |

Okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda ,öğrencilere çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek amacıyla uygulanan Eko- Okullar Projesi kapsamında İnegöl’de üç okul Yeşil bayrak almaya hak kazandı.

Eko-Okullar projesi kapsamında İstaş Kentaş Ortaokulu, Şükrünailipaşa Ortaokulu ve Selçuk Yahşi Ortaokulu ülke genlinde 510 okul arasında Yeşil Bayrak almaya hak kazandı. İstaş Kentaş Ortaokulu, 2012-2013 yılları boyunca su konusunu ele alarak bu konuda çalışmalar ve etkinlikler düzenlemişti. Suyun da tükenebilir bir kaynak olduğunu ve israf edilmemesini, gelecek nesillere temiz su ve dolayısıyla yaşanabilir bir çevre bırakmanın önemini belirten çalışmalar yapan okul, Dünya Su Gününde de çevre yürüyüşü yaparak halkı bilinçlendirmek adına broşürler dağıttı.

Öğrenciler, proje kapsamında evlerindeki su tüketimini sayaçları okuyarak izlediler ve su tasarrufu konusunda bilinçlendiler. Sudaki yaşayan canlıları tanımak için sınıf kapılarına su canlılarıyla ilgili tanıtıcı afişler yaptılar. İnegöl organize sanayindeki arıtma tesisini de gezen öğrenciler, tesisle ilgili de bilgi aldılar.

İNEGÖL’DEN 3 OKUL YEŞİL BAYRAK ALDI

Uluslararası Yeşil Bayrak ödül töreni ise 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü İstanbul Kurtköy Doğa Koleji salonunda yapıldı. Türkiye’de 510 okulun katıldığı çalışmada, 376 okul Yeşil Bayrak almaya hak kazandı. Yapılan bu törende İstaş Kentaş Okulu öğretmenleri yeşil bayrağı teslim aldı. İnegöl’den bu çalışmalara katılan Selçuk Yahşi Ortaokulu ile Şükrünailipaşa İlkokulu da yeşil bayrak aldı.

 İstaş Kentaş Ortaokul Müdürü Orhan Erdoğan, iki yıllık yorucu bir çalışma sonucunda okul gönderinde tekrar iki yıllığına yeşil bayrağın dalgalanmasının kendilerini gururlandırdığını ifade ederek; “Bu başarıda emeği geçen okulumuz eko okul koordinatör öğretmenleri Mehtap Ekinci Zantur, Sevinç Uysal ve Meryem Aslan’a, Eko Timde görev yapan sevgili öğrencilerime ve velilerine teşekkür ederim” dedi.

 

Eko-Okullar Programı Nedir ?

Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

 

Kimler alıyor?
Yeşil bayrak, Çocuklarda Çevre Uyumu Projesi'ne (Eco Scholls) katılan okullara veriliyor. Projeler Eco Scholls Koordinatörlüğü'ne gönderiliyor. Koordinatör okulları teftiş ediyor ve yapılan tüm çalışmalar incelendikten sonra öğrencilerle konuşulup değerlendirme yapılıyor. Çevre ile ilgili çalışmaların Eco Scholls'a uygun olması gerekiyor. Önce okullar üyeliğe başvuruyor. Üyelik, kabul edilme ve eylem planı aşamalarının ardından yapılıyor. Son olarak da ödül için başvuru belgesi gönderiliyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.