İnegöl depreme hazır mı ?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl depreme hazır mı ?
13 Mar 2017 / Pzt 13:52
/ 13.619 Kez Okundu
| |

İnegöl’de önceki gece 2 deprem meydana geldi. Depremlerin büyüklüğü 2.3 ve 3.0 olarak ölçüldü. Yaşanan 2 deprem, İnegöl’ün olası afetlere hazır olup olmadığı sorusunu bir kez daha gündeme getirdi.


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Pazar gecesi meydana gelen depremin merkez üssü İnegöl Gülbahçe ve Fevziye bölgeleri olurken, depremlerin büyüklüğü ise, 2,3 ve 3,0 olarak ölçüldü. 


FEVZİYE VE GÜLBAHÇE’DE
İnegöl-Fevziye'de gecenin ilk dakikalarında meydana gelen deprem 2,3 büyüklüğünde 00.17'de hissedilirken, deprem yerin 5 kilometre derinliğinde oluştu. İnegöl-Gülbahçe'deki 3,0 büyüklüğündeki bir diğer deprem ise 00.53'te meydana geldi ve yerin 4,1 kilometrede derinliğinde oluştu.


İNEGÖL NE KADAR HAZIRLIKLI ?
Marmara Bölgesinde yakın bir zamanda büyük bir deprem bekleniyor.  İnegöl de Oylat Fayı,  Eskişehir İnönü’den gelen fay, Pazaryeri fayı, Yenişehir Ayaz ve Söylemiş fayları, ayrıca Kuzey Anadolu Fay Hattının güney kolu olan İznik fayı, Kestel fayı ile etrafı tamamen faylarla çevrili bir yerleşim merkezi. İnegöl depreme ne kadar hazırlıklı ? 


AFET BİLİNCİNE SAHİPLER Mİ ?
İnegöl’de öğrenciler, memurlar, din adamları, sivil toplum kuruluşları afet bilincine sahip mi ? Okul, cami, kamudaki personeller, köyler ve mahalle bazlı eğitimler yoluyla halkın afetlerden önce, afetler esnasında ve afetlerden sonrası yapılacaklar konusunda eğitimleri yapılıyor mu ? Ne zaman ortaya çıkacağı belli olmayan afetlere zamanında müdahale edilebilmesi ve kayıpların olabildiğince aza indirilebilmesi için yerel ölçekte, kurum ve kuruluşlar ile halkın hazırlıklı olması gerekiyor. Bu hazırlıklar hangi boyutlarda ? 


EĞİTİM VERİLECEK Mİ ?
İlçemiz nüfusu hızlı bir şekilde artıyor. Şu an nüfus 250 bin. İnegöl’ün afetlere hazır konuma gelmesi için ne bekleniyor ? Afetler konusunda bilinçlendirme için kitapçıklar dağıtılıyor mu, dağıtılacak ? Temel yangın eğitimi, arama kurtarma eğitimi, arama ve kurtarma ve tahliye eğitimi, afet ve acil durum bilinci eğitimi, işyeri afet ve acil durum planlama eğitimleri veriliyor mu, verilecek mi ? 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.