İnegöl Devlet Hastanesi’nde tehlike sizi bekliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Devlet Hastanesi’nde tehlike sizi bekliyor
25 Eki 2018 / Per 17:21
/ 27.255 Kez Okundu
| |

Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) yaptığı periyodik asansör muayenesinde, İnegöl Devlet Hastanesindeki asansörler ‘kırmızı etiket’le işaretlendi. Bu, asansörlerin can ve mal güvenliği için yüksek risk taşıdığı anlamına geliyor. Ancak asansörler kullanılmaya devam ediyor.

İnegöl Devlet Hastanesi içerisinde bulunan asansörler, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Ağustos ayında periyodik kontrolden geçirildi. TSE’nin gerçekleştirdiği asansör denetimleri, tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi. 

Öyle ki hastanedeki asansörler, can ve mal güvenliği açısından her an kaza oluşturabilecek ‘tehlike’ işareti olan ‘kırmızı etiket’le işaretlendi. ‘Asansörlerin kullanılması tamamen tehlikelidir’ yazısına rağmen asansörler vatandaşlar tarafından kullanılmaya devam ediyor. 

Asansörlerde tespit edilen uygunsuzlukların 30 gün içerisinde giderilmesi gerekiyor ancak bu yönde henüz atılmış bir adım yok. Bu süre zarfında uygunsuzluğu giderilmeyen asansörlerin hizmetten men edilmesi gerekiyor. Bu arada hastanedeki bazı asansörlerin de çalışmadığı öğrenildi. 

Öte yandan periyodik kontrollerde; asansörlere kullanıma uygun anlamında ‘yeşil’, hafif kusurlu anlamında mavi, kusurlu anlamında ‘sarı’, güvensiz ve kullanılması tehlikeli anlamında ‘kırmızı’ renkte etiket yapıştırılıyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.