İnegöl Doğa Koleji Robotex'te Başarıdan Başarıya Koşuyor!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Doğa Koleji Robotex'te Başarıdan Başarıya Koşuyor!
#İnegöl | Haber Merkezi
23 Mar 2024 / Cmt 17:20
/ 2.547 Kez Okundu
| |

İnegöl Doğa Koleji, Robotex Türkiye Şampiyonası'nda çizgi izleyen robot kategorisinde birincilik, robot liginde ikincilik ve mini suma robot kategorisinde üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Başarılı öğrenciler, Türkiye'yi Dünya Şampiyonası'nda temsil edecek.

İnegöl Doğa Koleji, Robotex Türkiye Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde ederek 3 derece kazandı. Çizgi izleyen robot kategorisinde birincilik, robot liginde ikincilik ve mini suma robot kategorisinde üçüncülük elde eden İnegöl Doğa Koleji, Türkiye'yi Dünya Şampiyonası'nda temsil etmeye hak kazandı.

BAŞARIDA YAZILIM VE İNOVASYONA VERİLEN ÖNEM YATIYOR

Eğitim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Zafer Aygün, iki yıldır sürdürdükleri yazılım ve inovasyon çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Aygün, "110 takımla yarıştık ve 3 derece elde ettik. Özellikle ilkokul takımımızın robot liginde sunumuyla derece alması bizi gururlandırdı." dedi.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONASI

Aygün, "Amacımız İnegöl'ü Robotex'te dünya arenasında temsil etmek ve gururu İnegöl'e yaşatmaktır. Yazılım, yapay zeka ve inovasyon çalışmalarına her yıl daha iyi olarak devam edeceğiz." diye konuştu.


YÖNETİM KURULUNDAN TEBRİK VE TEŞEKKÜR

İnegöl Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Semih Şenay, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, "Daha büyük başarılar için üreten bir gençlik için çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.


EĞİTİMDE GELECEĞE YATIRIM

Şenay, "Eğitimin amacı bugüne değil, yarınlara öğrenci hazırlamaktır. Geleceği görüp buna göre planlama yapmak, eğitimcilerin birinci görevidir. Korkmadan, ticari kaygılar gütmeden, gerçekleri görüp eğitimciler olarak sorumluluk almalıyız." ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.