İnegöl' Doğa Koleji'nde yazılım çalışmaları meyvelerini vermeye başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Mar 2023 / Pzt 09:47
/ 6.959 Kez Okundu
| |

İnegöl’ de uzun yıllardır faaliyet gösteren Doğa Koleji bu eğitim – öğretim döneminde başlatmış olduğu, 5. Sınıf itibari ile yetenek ve ilgi alanlarına göre öğrencilerin eğitim almasına olanak sağlayan sistem ilk meyvelerini vermeye başladı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Semih Şenay, bu sezon 5. Sınıflarımız ile birlikte, ülkemizde hep söylenen ama hiç yapılmayan eğitimin öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda dizayn edilmesi İle ilgili sistem için  çok şükür bu yıl ilk adımı attık. İki bölüm halinde öğrencilerimizin eğitimlerine start verdik. Doktorlar, hukukçular, akademisyenler yetiştirmeye odaklı Akademik sınıfımız ve Mühendisler, tasarımcılar yetiştirmeye odaklı Yazılım ve İnovasyon sınıflarımız yüksek verim ile sezonlarına devam etmektedir. Tabi ki eğitim her yıl güncellenmesi ve üzerine yenilikler koyarak devam etmesi gereken bir süreçtir. Bilgiye çok kolay ulaşılan bu devirde artık bilgiyi yüklemek üzerine kurulu bir süreçten çıkıp, bilgiyi yorumlama, kullanmaya ve üretmeye dayalı bir sistem geliştirmek artık çağımızın kaçınılmaz bir gerçeğidir. Sadece Doğa Okullarına ait olan Düşünmenin Doğası, DOKAP gibi derslerin yanına şimdi İnegöl Doğa Koleji olarak yetenek odaklı sistem ile çağımızı yakalamaya çalışıyoruz.
Bu doğrultuda oluşturulan Yazılım ve İnovasyon sınıfı programlama dillerini öğrenmeye başladılar. Bu konuda tabiki dışarıdan danışmanlık desteği almamız gereken durumlar oldu. İnegöl’ de teknoloji ve yazılım üreten firmalarımızdan TECHWİSE ile danışmanlık ve ortak proje üretimi konularında yapılan protokollerden alınan güç ve destek ile artık yazılım çalışmaları üretime döndü. Biz üretimimizi ilk etapta İnegöl’ ümüzde en hızlı sonuca götürecek sektöre, İnegöl’ ün kalbine yani mobilyaya yönelttik. Daha önce uzaktan kumanda ile çalıştırılmış bir baza sistemine inovasyon çalışmaları yaparak yazılım ekledik ve öğrencilerimizi de heyecanlandıran sonuçlar elde ettik. Şimdi projelerin boyutunu arttırarak İnegöl’ümüze daha büyük katkılar yapmaya devam edeceğiz. Çok yakında üç tane daha projeyi TECHWİSE ile birlikte açıklayacağız.
Bununla birlikte  yalnızca Yazılım ve İnovasyon değil, Mekatronik, Enerji ve Enerji Dönüşümleri ve Dünyanın gittiği esas yöne yani tasarıma yönelik bölümlerimiz ile ilgili de müfredat çalışmalarımız sürüyor. İnşallah Büyük Doğa koleji ailesi ile birlikte okulumuz bir ARGE merkezine, bir bilim ve teknolojine yuvasına dönüşecektir.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.