İnegöl doğalgazı sevdi
26 Ara 2017 / Sal 19:54
/ 4.764 Kez Okundu
| |

Nüfusu 250 binin üzerine çıkan İnegöl’de kış aylarının gelmesiyle birlikte en büyük tartışma konusu yine hava kirliliği olurken; kentte vatandaşların ısınmada daha çok doğalgazı tercih ettiği ortaya çıktı. İlçemizde şuanda 71 bin abonenin doğalgaz kullandığı bildirildi.

Havanın soğumasıyla, ısınma ihtiyacımızın giderek arttığı şu günlerde İnegöl’de gündem hava kirliliği… Sanayi şehri olan kentte özellikle kış aylarında hava kirliliği oranı üst seviyelere çıkıyor. 

2004 yılından itibaren doğalgaz ile tanışan İnegöl’de doğalgaz abonelerinin sayısı her geçen yıl büyük bir hızla artsa da kış aylarının en büyük tartışma konusu yine hava kirliliği oldu. Öyle ki İnegöl’de şuanda aktif olarak doğalgaz kullanan yaklaşık 71 bin abone bulunuyor. 

İnegöl’ün merkez mahallelerindeki konut, işyeri ve diğer binalar göz önüne alındığında 105 bin civarında bir rakam ortaya çıkıyor. Rakamlara bakıldığında İnegöl’ün yüzde 70’ine yakını doğalgaz kullanıyor. Bunların dışındakiler ise ısınmak için odun ve kömür gibi alternatif yakıtları tercih ediyor. 

BAŞI MAHMUDİYE ÇEKİYOR
İnegöl’de hava kirliliğinin en büyük kaynaklarından biri olarak Mahmudiye Mahallesi sınırları içerisinde kalan mobilya imalathaneleri. Mahallede 5 bin 391 konut bulunurken, yaklaşık 6 bin civarında farklı ölçekte işyeri bulunuyor. Mahmudiye Mahallesi mobilya imalathanelerinin de etkisiyle İnegöl’de en çok işyerinin bulunduğu mahalle olarak öne çıkıyor.
EN ÇOK KONUT KEMALPAŞA’DA
İnegöl’ün nüfus olarak en kalabalık mahallesi olan Kemalpaşa Mahallesi aynı zamanda en çok konutun bulunduğu mahalle olarak göze çarpıyor. Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan konut sayısı 8 bin 772 olarak kayıtlara geçerken, doğalgaz kullanım oranının en yüksek olduğu mahallelerin başında geliyor.
EZ AZ BAYKOCA’DA
Merkez Mahalleler arasında en az bina sayısına sahip mahalle ise Baykoca Mahallesi. Baykoca Mahallesi’nde toplam sayı 2094 olarak kayıtlara geçti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.