İnegöl Eğitim ve Kalkınma Vakfı'ndan 20 bin öğrenciye destek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Eğitim ve Kalkınma Vakfı'ndan 20 bin öğrenciye destek
#İnegöl | Haber Merkezi
20 Ara 2023 / Çar 16:12
/ 2.619 Kez Okundu
| |

İTSO İnegöl Eğitim ve Kalkınma Vakfı yönetimi bağışçılar ile bir araya geldi. Vakıf yönetimi adına açıklamalarda bulunan Yavuz Uğurdağ İnegöl’de 415 üniversite öğrencisine, 600 mesleki eğitim gören öğrenciye 20 bin ilk ve orta öğretim gören öğrenciye çeşitli destek verildiğini açıkladı.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) bünyesinde faaliyet gösteren İnegöl Eğitim ve Kalkınma Vakfı, eğitim alanında önemli çalışmalara imza atıyor.
Vakıf tarafından yapılan açıklamada, 2023-2024 eğitim döneminde, 415 üniversite öğrencisine, 600 mesleki eğitim gören öğrenciye ve 20 bin ilk ve orta öğretim gören öğrenciye çeşitli destekler verildiği belirtildi.

Açıklamada, deprem bölgesine 8 adet kalıcı konut için ödeme yapıldığı da kaydedildi.

MESLEKİ EĞİTİME ÖNCELİK
İnegöl Eğitim ve Kalkınma Vakfı adına açıklamalarda bulunan Yavuz Uğurdağ, açıklamalarında, vakfın kuruluş amacının, İnegöl'ün sanayi alanındaki gelişimine paralel olarak artan kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak olduğunu söyledi.
Uğurdağ, "Vakıf olarak, başta mesleki eğitim veren okullarımıza hem fiziki ihtiyaçlarını karşılamak hem de teknolojik anlamda ihtiyaçlarını karşılamak adına çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye'de tematik mobilya lisesi ilk ve tek İnegöl'de kuruldu. Bizler o zaman İMOS olarak bu kuruluşa çok ciddi destekler verdik. Okulun açılabilmesi için 60 öğrenciye ihtiyaç vardı. Biz bu 60 öğrenciyi emin olun son gün zor tamamladık. Özellikle mobilya sektöründe eleman ihtiyacı baş göstermişken koca İnegöl'de 60 öğrenciyi zor bulduk." dedi.

BURS DESTEĞİ
Vakıf tarafından verilen burs desteğine de değinen Uğurdağ, "Burs vermek önceliğimiz değildi. Vakıf kurulduğundan sonra sanayicimiz çok ciddi şekilde öğrencilerimize destek veriyorlar. Biz de yönetim kurulu oturup düşündük ve burs verme kararını aldık. Bu sene itibari ile 425 üniversite öğrencimize aylık bin 500 TL ödeme gerçekleştiriyoruz hayırseverlerimizin desteğiyle. Hacer Sevim Yıldız Kampüsünde eğitim gören 600 öğrencimize yol masrafı ve diğer masraflarını karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

AHOP PROJESİ
Uğurdağ, vakfın öğrencilere yönelik bir diğer projesi olan AHOP'un da önemli bir işlev gördüğünü belirterek, "AHOP adında öğrenci gelişim projemiz var. Öğrencilerimiz üniversiteye hazırlanıyorlar. Öğrencilerimiz almış olduğu eğitimlerin semeresini 180 dakika içerisinde sorulara cevap vermekle gerçekleştiriyorlar. Sürenin doğru yönetilmesi hızlı anlama gibi beceriler gerekiyor. İlk okul ve orta okul olmak üzere 20 bin öğrencimize bu desteği sağlıyoruz bilgisayar ortamında." diye konuştu.

BAĞIŞÇI SAYISI ARTIYOR
Vakıf olarak 150'ye yakın bağışçının bulunduğunu aktaran Uğurdağ, "Önümüzdeki dönemde bu sayı daha da artacak. Vakfımız İTSO'nun vakfıdır. Bu vakıf hiçbir kişi yada grubun vakfı değildir. İTSO Başkanı vakfın doğal başkanıdır. İTSO başkanı kimse vakfın başkanı o dur. İTSO'nun 6000 üyesi vardır dolaylı olarak bu vakfın sahibi İnegöl'dür." dedi.

Uğurdağ, sözlerini şöyle tamamladı:
"Şehrimiz önemli sanayi şehridir. Vakfımız sektör ayrımı gözetmeksizin tüm desteği devam edecektir. Hedefimiz, İnegöl'ün geleceğini şekillendirecek gençlerimizi geleceğe hazırlamaktır."
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.