İnegöl Ertuğrulgazi Derneği Doğuya Açılıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Ertuğrulgazi Derneği Doğuya Açılıyor
31 May 2016 / Sal 11:17
/ 929 Kez Okundu
| |

İnegöl Ertuğrulgazi Derneği Çayyaka Çevre Eğitim ve Kültür Derneğiyle ortaklaşa başlatılan Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım kampanyasıyla birlikte, doğu bölgesi çalışmalarını hızlandırdı.

Dernek üyeleri Kampanya Sonrasında, Adana Sarıçam Yörük Türkmen Derneği , Hatay İskenderun Bayındır Derneği , Osmaniye Yörük Türkmen Derneği  ve Suriye Türkmen Meclisi Kanaat Lideri İsmet Bozoğlan ile bir araya gelerek fikir alış verişinde bulundular.

Yapılan istişareler sonucu ihtiyaç listesi güncellenerek, önümüzdeki günlerde gönderilecek olan TIR’ların listesi güncellendi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İnegöl Ertuğrulgazi Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, “Mayıs ayı başında Çukurova Yörük Türkmen Şenliğiyle birlikte gerçekleşen Adana Türk Kurultayına 46 kişilik ekibimizle katılım sağladık. Aynı sayı ve ekiple önceki gün (pazar günü) davetli olduğumuz Kırşehir 5. Karacakurt Türkmen şölenine katıldık.

Mevlütle başlayan şölen ata sporumuz cirit atma oyunuyla devam ederken, derneğimize ait olan Kayı Boyu Sancağı cirit oyuncuları tarafından şölen alanında dalgalandırıldı.

İnegöl Ertuğrulgazi Derneği olarak davet edildiğimiz tüm kurultay ve şölenlerde İnegölümüzü en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz.

Türkiyedeki tüm Yörük Türkmen dernekleriyle birkaç senedir hummalı bir çalışma sonucu, tanışıp akrabalık ilişkilerimizi geliştiriyoruz. Bu şekilde Türk birliğini sağlayıp gençlerimize aktarıyoruz.

bize her türlü imkanı sağlayan bursa büyükşehir belediyesine ve İnegöl belediye başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.