İnegöl Festivali Milli İrade Temalı Olacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Festivali Milli İrade Temalı Olacak
11 Ağu 2016 / Per 11:55
/ 2.376 Kez Okundu
| |

Bu yıl yapılıp yapılmaması gündemde olan 29. İnegöl Belediyesi Uluslararası Kültür Sanat Festivali hakkında İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş bilgiler verdi.

Aktaş “2015 senesinde ülkemizde yaşanan toplu terör saldırısı vardı, zaten Festivali'ne gelecek yabancı heyetlerde de ciddi iptaller olmuştu böyle bir netice ortaya çıkmıştı 2015 senesinde iptal etmiştik.  2016 uluslararası kültür sanat festivali 29.sunu düzenleyeceğiz, bununla alakalı toplumun değerlerini asla ters düşmek istemiyoruz, istişare ettik ilimizde istişare ettik Cumhurbaşkanımızın bu konudaki direktiflerine göz önüne aldık ve nihayetinde kast ettikleri direktifler doğrultusunda bize bir şekillendirme yaptık. 15 Temmuz'da bir darbe tartışması yaşandı açıkçası meydanlarda da söyledim sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır. Hem ülkemizde hem de Türkiye'nin bu kadar organize olacağını tek yumruk olacağını kimse tahmin etmiyordu. Kadınıyla çocuğuyla genciyle yaşlısıyla İnegöl'ün tüm renkleri Türkiye'nin tüm renkleri kuzeyinden güneyine herkes tek yürek oldu.”

DERNEKLERİMİZ SAHİP ÇIKTI

Derneklere teşekkür eden Aktaş “ İlk akşamdan itibaren Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda toplu demokrasi nöbetlerine şahit olduk. İnegöl'de derneklerimiz çok güzel sahip çıktı yürüyüşler yaptı kendi dernek bünyesinde basın toplantıları yaptılar fikir ve kanaatleri belirtiler ikramlarda bulunanlar oldu bunlar yadsınamaz konudur. Birlik ve beraberliğimizin artmasına sebep ve vesile oldu bu konuda emek verenlere yürekten teşekkür ediyorum.”

MİLLİ İRADE TAMALI OLACAK

Festivalin temasının milli irade olacağını belirten Aktaş “Ancak şunu ifade etmem lazım milli iradeyi korumak adına bu memleketin istikbali adına, gerçekten çok önemli kahramanlar ortaya çıktı. Tarih boyunca anlatılacak nene hatunlar gibi kara fatmalar gibi seyit onbaşılar gibi tarihe ismini altın harflerle yazdırmış çok önemli isimler ortaya çıktı. Yaptığımız istişareler neticesinde 29. Uluslararası Kültür Sanat Festivali'nin temasını birlik beraberlik Milli irade olarak belirledik. Bu temayı işleyeceğiz inşallah bu insanlar tüfeğe mermiye karşı nasıl cansiperane oldular çok net biçimde gösterdiler. Bu hain kalkışmada canını veren Şehit Astsubay Ömer Halis, Malatya'da tankı kullanan Mustafa Özbey,  Atatürk havaalanındaki tankın önüne yatan Metin Doğan'ı darbe girişimi konusunda konu komşusunu toplayıp kamyonla üzerindeki siyah çarşaflı Şerife Toz’u ve adlarını tek tek sayamayacağımız nice kahramanları unutamayız. Bu yolda canlarını verenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Belediye önünde sizler de gördünüz farklı farklı renkler farklı kıyafetler farklı farklı siyasi partiler ama nihayetinde hepsinin bir amacı vardı milli iradeye sahip çıkmak ve bu memleketin geleceğine sahip çıkmak. “

5 GÜN SÜRECEK

Festivalin gün süreceğini belirten Aktaş “Yaptığımız istişareler neticesinde 13 -17 Ağustos tarihleri arasında 5 gün icra edilecek olan ve spor müsabakaları, salon etkinlikleri ve bir tane halk konserini icra edeceğiz. Tamamen ücretsiz olmak kaydıyla güzel bir etkinliğe imza atacağız. Bal-Göç kültür derneği,  Ahıskalılar Kültür Derneği, Ertuğrul Gazi kültür derneğimiz, Şavşatlılar Kültür Derneği, Rumeli Kültür Derneği, Kafkas folklor kültür değerlerimiz ve belediye halk danslarımız olmak üzere 7 tane ekibimiz var. Yurtdışından 5 tane ekip gelecek. Ekiplerin 10-12 olduğu seneler olmuştu, yine sayımız 12 İdi Fakat bu olaylardan sonra iptal edenler oldu hatta şu an bile son dakika olabilecek olanlar var sayı için çok net ifade edemiyorum Azerbaycan'dan İran'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden Kırgızistan'dan ve Makedonya'dan olmak üzere beş ayrı ülkeden katılımcılarımız olacak.”

CUMARTESİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Kortej yürüyüşü ile festivalin başlayacağını söyleyen Alinur Aktaş “ Ülkemizin huzurunu bozmak için birileri buralara gelmesin birileri buradan bir yerlere gitmesin ve Türkiye büyümesin Türkiye irtibat halinde olmasın diye uğraşıyorlar. Festivali'nin önemli ayaklarından bir tanesi de kültür derneklerimiz kültür park içerisinde kamelyalar bölgesinde çadır açacak ve kültürlerini tanıtacaklar. Şehrin 9 ayrı bölgesinde dış park gösterisi olacak. Organizasyon kapsamında spor müsabakaları olacak spor dostluk barış ve kardeşliktir ve kurumlar arası voleybol turnuvası veteranlar masa tenisi artık bir marka haline gelen 13. Refik Gül basketbol turnuvasını gerçekleştireceğiz. Ben Özellikle buradaki spor kulübü başak başkanlarımızdan derneklerimize duyuru da bulunmak istiyorum, 13 Ağustos cumartesi günü saat 18.30’da İnegöl AVM'nin önünden kortej yürüyüşüyle start alacak. Çoluğumuzla çocuğumuzla eşimizle dostumuzla burada bulunalım, lütfen kalabalık bir şekilde dosta düşmana bütünlüğünü gösterelim istiyorum. İnegöl'de düşmanımız yok ama birileri de buradan mesajını alması gerekiyor. Buradaki kortej sonrası açık hava gösteri merkezine geçeceğiz. İlk akşam, cumartesi akşamı festivalimize katılan yerli yabancı halk dansları ekipleri bizlere birbirinden güzel sonunda ne yapacaklar. Toplam 12 ekip gösteri yapacak.”

UĞUR IŞILAK KONSERİ

Aktaş; Darbe girişimi sonrası yazdığı milli irade marşıyla milletimizin gönlünde taht kurmuş olan Uğur Işılak 15 Ağustos pazartesi akşamı nikâh dairesi önünde İnegöllülerin huzuruna çıkacak sahne alacak.

KÜLTÜR DEĞERLERİMİZ OLMASAYDI OLMAZDI

Bu yıl beşincisi gerçekleştireceğimiz altın mobilya halk dansları bu beş ülke arasında gerçekleştirilecek 17 Ağustos çarşamba akşamı festivalin finali olacak Ben özellikle Hepinize çok teşekkür ederim sizler olmasanız, kültür değerlerimiz olmazsa nihayetinde bu organizasyon olmazdı.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.