İnegöl gönüllü YÜZ Projesine sahip çıkıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl gönüllü YÜZ Projesine sahip çıkıyor
23 Oca 2019 / Çar 17:59
/ 11.749 Kez Okundu
| |

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gençlerin sosyal sorumluluk bilincinin artması, için yurtdışındaki paydaş kurumlar işbirliğinde “Gönüllü YÜZ” adı altında bir gönüllülük projesi hayata geçirildi.

Bu proje kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı, İnegöl Gençlik Merkezi bünyesindeki gönüllü gençler aracılığı ile eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif destek sağlanması ile ihtiyaç gruplarına yönelik sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan başkanlığında kurulan ve bakanlık tarafından görevlendirilen gençler tarafından yapılacak bu proje kapsamında, İnegöl’deki kurum ve kuruluşlardan toplanan yardım malzemeleri, Makedonya’da ilgili yerlere ulaştırılacak.Proje, gönül coğrafyamız olan farklı ülkelerde uygulanacak olup, ilk pilot çalışma Makedonya Üsküp’te Türkçe eğitimi gören gençlere, yetim çocuklara ve bölgedeki ihtiyaç gruplarına yönelik olacak.Cumhurbaşkanlığının 100 günlük eylem planın da yer alan bu proje kapsamında; İlçemizdeki okul, kurum, kuruluş ve şahıslardan, Makedonya’daki Türk Okulu ve yetimhanelere götürülmek üzere, yardım malzemeleri toplandı.

TÜM İNEGÖL DESTEK VERDİ

Bu anlamlı projeye; Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl Belediyesi,Ticaret ve Sanayi Odası, İsko, Çilek mobilya, Actif Dizayn Metin Ataman, Hafızoğlu Kuyumculuk, Zafer Yiğit, Halime Hatun Anaokulu, Naire Çikeyeva Anadolu Lisesi, Kız İmam Hatip Lisesi, Altın Nesil Okulları, Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, İstaş Kentaş Ortaokulu, Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu, Elit Grup Özel Okulları, Fen Lisesi, Ergünler Kereste, İstaş-Kentaş Okulu, Çarşı Esnafı ve Gönüllü Gençler destek verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcisi Şükrü Yılmaz yaptığı açıklamada: “Gönül coğrafyamız dediğimiz ülkelerde gençlerimizin kardeşlik bağını güçlendirmek, milli ve manevi değerlere bağlılığını geliştirmek ve kardeş dediğimiz ülkelerle eskiye dayanan ecdat yadigarı bölgelerde eskiye dayanan kardeşliliğimizi güçlendirmek amaçlı Makedonyaya gidiyoruz.” dedi. Gençlik ve Spor İl koordinatör Şube Müdürü Mürsel Kaya yaptığı açıklamada “Bursa Gençlik merkezi olarak, İnegöl Gençlik Merkezimiz bu tür projelere önder olan merkezlerimiz. Buradaki gençlerimizle gönül coğrafyamızdan birisi Makedonya üsküp’e gidip 8 günlük bir faaliyet yürüteceğiz. Buradaki yardım malzemelerini, oradaki genç arkadaşlarımızla beraber dağıtılacak..” Dedi.

İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan da yaptığı açıklamada: “İnegöl gençlik merkezlerinin bu konuda ilk olması bizim için çok önemli. Bakanlığımız bize son derece güvenerek bu görevi verdi. Bizde layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. İnegöl den yardım amaçlı bize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum. Hiçbirisi bizi geri çevirmedi. Ve çocuklarımızı da geri çevirmediler. İnegöl bu projeye gerçekten sahip çıktı. Bundan sonrada yardım söz konusu olduğunda İnegöl deki işadamlarının, velilerimizin, dostlarımızın kesinlikle hiç ikiletmeden bu işe sahip çıktıklarını görüyoruz. İnegöl bunu hak etti. Onun için İnegöl adına da gurur duyuyorum. Gördüğünüz gibi otobüsümüz tıklım tıklım dolu. Bakanlık temsilcimizin belirttiği gibi İnegöl bu projeyi sevdi ve destekte bulundu. Herkese çok çok teşekkür ediyorum.” Dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.