İnegöl Halk Ekmek Fabrikası kapandı ekmek fiyatı sürekli zamlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Halk Ekmek Fabrikası kapandı ekmek fiyatı sürekli zamlandı
#İnegöl | Haber Merkezi
25 Kas 2021 / Per 15:47
/ 4.721 Kez Okundu
| |

2019 yılında kapanan İnegöl Halk Ekmek Fabrikası kapanırken piyasada ucuz ekmek satılması için açılan BESAŞ satış noktalarının yetersizliği dikkatlerden kaçmıyor.

2019 yılının Mayıs ayında üretime ara veren İnegöl Halk Ekmek Fabrikası 2019 yılının Temmuz ayında faaliyetlerini sonlandırmıştı.
Piyasada ekmek fiyatında denge unsuru olan İnegöl Halk Ekmek Fabrikası’nın kapanmasının ardından, ekmeğe sürekli zam geldi.

4 AY ÖNCE ZAM YAPTILAR
Artan döviz kurları sebebiyle fırıncılarında girdi maliyetleri arması sonucu en son İnegöl’de ekmeğin fiyatı Ağustos ayında gelen zam ile birlikte 230 gram ekmek 2 TL olmuştu.

3 TL YAPMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLADI
Maliyetlerin arması sonucu zarar ettiklerini belirten fırıncılar 230 gram ekmeğin fiyatını 3 TL yapmak için girişimlere başladı.

BESAŞ’TA 400 GRAM EKMEK 2 TL
İnegöl Halk Ekmek Fabrikası kapanması ve ekmek büfelerinin kaldırılmasının ardından ekmek fiyatlarına denge getirmesi için BESAŞ’ın ekmek büfeleri İnegöl’de de açılmıştı. Şuan BESAŞ satış noktalarında 400 gram ekmek 2 TL’den satılırken, satış noktalarının sayılarının yetersiz olması dikkat çekiyor.

EN UCUZ EKMEĞİ SATIYORLAR
Öte yandan İnegöl’ün hemen yanında olan komşu ilçesi Kestel’de, Kestel Belediyesi bünyesinde bulunan halk ekmek tesisinde 400 gram ekmek 2,5 yıldır 1 TL’den satılıyor.

FİYATLAR BU KADAR YÜKSELİR MİYDİ?
Piyasada ekmek fiyatlarının belirlenmesinde ana unsurlardan biri olan İnegöl Halk Ekmek Fabrikası faaliyetlerine devam etmiş olsaydı İnegöl’de ekmek fiyatları bu kadar yükselmezdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.