İnegöl il olursa ilçeler hangileri olacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl il olursa ilçeler hangileri olacak
#İnegöl | Haber Merkezi
14 Haz 2023 / Çar 13:08
/ 38.679 Kez Okundu
| |

Devlet Bahçeli’nin 100 il 1000 ilçe söylemi sonrası gözler İnegöl il olursa nereler ilçe olacak sorusuna çevrildi.

Türkiye’de şuan 81 ilçe 922 ilçe bulunmakta. Türkiye’de il sayısı 100’e çıkartılırsa 19 yeni il 78 yeni ilçe oluşacak. Oluşacak 19 yeni ile ortalama 4 ilçe düşüyor.
Şuan nüfusu 294 bin olan İnegöl’ün kapatılan Yeniceköy’ün ve Kurşunlu’nun çevresindeki mahalleleri ile birlikte ilçe olması gündeme gelecek.
Öte yandan Domaniç’in ve Yenişehir’in İnegöl’e bağlanması güdeme gelecek. Bu şekilde ortalama 4 ilçe hakkını doldurmuş olacak. Bu şekilde bir ihtimalin gerçekleşmesi durumunda yeni ilçeler ile birlikte İnegöl’ün resmi nüfusu 365 bini bulmuş olacak.

BAHÇELİ FİTİLİ ATEŞLEDİ
İnegöl’ün yıllardır beklediği il hayalinin fitilini MHP lideri Devlet Bahçeli tekrar ateşledi. Gerçekleşen genel seçim sonrası siyasi partiler ilk grup toplantılarını dün gerçekleştirdi.
 
ANAYASA TEKLİFİ HAZIRLANDI
Bahçeli grup toplantısında yaptığı açıklamada yeni anayasa teklifi hazırladıklarını 4 haziranda bitirdiklerini ifade ederek şunları söyledi;
Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde 100 maddelik anayasa teklif metnimiz çoktan hazırlanmıştır. Yeni yüzyılda 100 il 1000 ilçeden müteşekkil idare yapısıyla, gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.