İnegöl Kaymakamı vatandaşları uyardı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Kaymakamı vatandaşları uyardı
#İnegöl | Haber Merkezi
06 Tem, 2020 / Pzt 20:54
/ 12.200 Kez Okundu
| |

Sağlık Bakanlığı’nın uyardığı 7 il arasında yer alan Bursa da koronavirüs vakaları artarken, İnegöl’de artış başladı. Artışla beraber ekipler maske ve sosyal mesafe denetimlerini artırırken, düğün sezonunun da başlamasıyla Kaymakam Şükrü Görücü, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Kaymakam Şükrü Görücü, "Sağlık Bakanımızın açıklamalarında Bursa’da vakaların arttığını sizlerde görüyorsunuz. Bu savaşı kazanmanın yolu kurallara uymaktır. Kurallarda belirli. Mutlaka ve mutlaka, olmazsa olmaz maske. Sosyal mesafe ve hijyene mutlaka hemşerilerimizin dikkat etmesi gerekiyor. Vakalarda özellikle işyerlerinde, düğün salonların da, açık alanlarda daha çok dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü toplumda vakanın bulaşabileceği yerler genelde umuma açık yerler. Düğün salonları, toplu yemekler, toplu organizasyonlar. Biz bunlara müsaade etmiyoruz ama her birini de tek tek takip edebilme şansımız da olmadığı için vatandaşlarımızı bir kez daha uyarmak, uyanlara teşekkür etmek, uymayanlara da yasa ne gerektiriyorsa uygulamak durumundayız.
Sağlık Bakanımız vaka artışlarının en fazla iller arasında Bursa’dan da bahsetti. Bir düğünden bahsetti. Maalesef düğün sahipleri belki bu kuralların farkında değil ama birinin bulaştıracağı bir hastalık her yere yayılmasını düşünerekten özellikle düğün sahiplerimizin dikkat etmesi gerekiyor.
Toplu yemekler zaten yasak. Yemek konusunda, düğün konusunda mutlaka ve mutlaka sosyal mesafeye ve maske kuralına özellikle uymalarını istiyoruz. Kahve de oturanda, internet kafe de oturan da, açık alanda oturanda mutlaka bakanlığımızın genelgelerine uymaları gerekiyor.
Emniyet ve jandarma ekiplerimiz bu konuda denetimlerine devam ediyorlar. Tüm işyerlerinin ayda en az bir defa denetlenmesi söz konusu. Düğün salonları da denetleniyor. Daha da sıkı denetimler yapacağız. Çünkü biz insanımızın sağlığına önem veriyoruz. İnsan sağlığı her şeyin üstünde. Eskisi gibi değil. Vakalar sadece 65 yaş üzerinde değil. Artık daha alt gruplara da düştü. Sağlık Bakanımızın bu konuda her gün açıklama yapıyor. Ve belli konularda uyarıyor." Dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.