İnegöl kızardı
#İnegöl | Haber Merkezi
06 Kas 2020 / Cum 08:38
/ 18.800 Kez Okundu
| |

İnegöl’deki vaka sayılarında her geçen gün artış devam ediyor. Şehirdeki vaka yoğunluğu Sağlık Bakanlığının ’Hayat Eve Sığar’ uygulamasında endişe vermeye başladı. Kentte adeta kıpkırmızıya boyandı. Vatandaşlar korona virüs şüphesiyle Devlet Hastanesine akın ediyor. Test yaptırmak isteyen kişiler Pandemi Polikliniği önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Ülke genelinde olduğu gibi İnegöl’de de vakalarda artış sürüyor. Vaka sayılarının artması ile insanlar ister istemez korkuya kapılarak test yaptırmak için hastaneye başvuruda bulunuyor.

 

Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Pandemi Polikliniği önünde test yaptırmak için bekleyen vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Kentteki vaka artışı ‘Hayat Eve Sığar’ mobil uygulamasındaki haritaya yansıdı. İnegöl’ün risk haritası kentin neredeyse tamamında ‘yüksek risk’ anlamına gelen kırmızı renge boyandı.

 

Kaymakam Şükrü Görücü, Testi pozitif çıkan hastaların temas ettikleri kişileri söylemekten kaçınmalarının vaka artışına neden olduğunu söyleyerek; maske, mesafe ve hijyen kuralları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

 

Vaka sayısında ciddi artış olduğunu belirten Kaymakam Görücü, “Maske, mesafe ve hijyen kurallarına vatandaşların mutlaka riayet etmesi gerek. Bu savaşı kazanmanın yolu kurallara uymaktan geçiyor. Vakalarda şuanda ciddi artış var. Denetimlerimizi arttırıyoruz ama tedbiri herkesin alması gerek. Testi pozitif çıkan hastalar temas ettikleri kişileri söylemekten kaçınıyor ya da çalışmaya gidiyor. Bu yapılan yanlışlar daha çok insanın hasta olmasına neden oluyor.” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.