İnegöl Mobilyası: İflaslar ve Başarılar Bir Arada!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Mobilyası: İflaslar ve Başarılar Bir Arada!
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Nis 2024 / Cum 14:45
/ 9.689 Kez Okundu
| |

İnegöl mobilya sektörü, son bir yılda 15'i aşkın firmanın konkordatoya gidip, bu yılbaşında da iki firmanın iflas etmesiyle zor bir süreçten geçiyor. Sektör temsilcileri, bu durumun markalaşamama, ölçek sorunu, finansa erişimin zorluğu ve yatırımların yanlış yerlere kanalize edilmesi gibi nedenlere bağlıyor.

Ancak bu zorluğa rağmen: 22 – 27 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 50. Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı'na hazırlanan İnegöl, 2023 yılında yaptığı 822 milyon dolarlık ihracatla ilçenin ihracatından yüzde 56 pay alarak dış ticarete önemli katkı sağladı. İlçede Saloni, Weltew, Çilek, Ndesign gibi dünya markası olmuş mobilya üreticileri de bulunuyor.

Sektörden Görüşler:

MOSDER Başkanı Mustafa Balcı: 

"Bazı üreticiler kazandıkları parayı farklı sektörlere yatırıyor, bu da iflaslara yol açıyor. Üreticiler markalaşma ve satış pazarlamaya odaklanmalı."

Saloni Mobilya CEO'su Haluk Özbek: 

"Finansal durum analizi yapılmalı, küçük ölçekli firmaların "İnegöl Mobilyası" markası altında bir araya gelmesi sağlanmalı. Ucuz ve kalitesiz ürünlerle ilerlemek mümkün değil. İhracat odaklı hareket etmek ve sanayinin topyekûn ihracata yönlendirilmesi gerekiyor."


İnegöl mobilyasında iflas eden firmaların haberleri gündem olurken, yaptıkları çalışmalar ile başarılı olan firmalarda azda değil. İnegöl'de mobilya sektöründe başarılı olan firmalardan bazıları;

Çilek Mobilya: 2015'te mobilya sektöründeki ilk AR-GE ve tasarım merkezini kuran firma, 50'den fazla ülkede 500'ün üzerinde satış noktasına sahip.

Weltew Mobilya: Yurt içinde 140, yurt dışında ise 76 mağazaya sahip. Ayda 2 bin 500 takım panel mobilya, 2 bin 500 adet yatak, 2 bin 300 takım oturma grubu ve bin 700 takım baza üretim kapasitesine sahip.

Saloni: Alanlarında uzman firmalarla ortaklık kurarak üretim alanını genişleten ve ölçek sorununu aşan Saloni, kurduğu ekosistemle KOBİ'lerin de üretimlerinde sürdürülebilirliğe ulaşabilmelerini sağladı. İnegöl'de 7 fabrikada 60 bin metrekarede üretim yapar hale gelen Saloni, enerjisini ihracat ve markalaşmaya kanalize etti.

Ndesign: Türkiye'nin 47 şehrindeki 121 mağazasıyla tüketicilerine hizmet veren Ndesign, 6 kıtadaki 80 ülkeye yayılan ihracat ağıyla Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunuyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.