İnegöl olayları davasında cezalar belli oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl olayları davasında cezalar belli oldu
#İnegöl | Haber Merkezi
26 Kas 2019 / Sal 11:05
/ 21.008 Kez Okundu
| |

25 Temmuz 2010 yılında İnegöl tarihine kara bir leke olarak eklenen İnegöl olaylarının davası 1. Asliye ceza mahkemesinde 9 yıldır sürüyor. Davada bugün karar duruşması yapılıyor.

5 hakimin değiştiği dava sürecinin ne zaman sonuçlanacağı ise merak konusu oldu. 9 Temmuz 2019 tarihinde yapılan duruşma da ileri bir tarihe ertelendi.

KARA GÜN

Olay 25 Temmuz 2010 tarihinde meydana geldi. İnegöl’de 'mahallede korna çalınması' sebebiyle başlayan tartışma provokatörlerin devreye girmesiyle büyük olaylara sebep oldu. Orhaniye Mahallesi'nden geçen minibüsün önünü kesen gençlerle ve sürücü arasında başlayan tartışma gecenin ilerleyen saatlerinde kavgaya dönüştü. Sürücü Ş.S.'nin tartışmanın ardından arkadaşlarıyla gençlerin bulunduğu otobüs durağına gelerek 5 kişiyi bıçakla yaralamasıyla büyüyen olaylar gece boyunca sürdü. 

14 POLİS YARALANDI

14 polisin yaralandığı çatışmada, polis karakolu, belediye binası ve polis araçlarına zarar verildi. 

87 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Bursa ve ilçelerinden gönderilen takviye ekiplerin yardımıyla bastırılan olayların ardından 15’i çocuk 72’si yetişkin olmak üzere 87 kişi gözaltına alındı. 

42 MAĞDUR VAR

Devletin yanı sıra 42 kişinin de mağdur olduğu olaylarda Emniyet ve belediye araçları da yakıldı.
Başsavcılık tarafından dava 2011 yılında mahkemeye açıldı.

9 YIL GEÇTİ…

Olayların ardından gözaltına alınan şüpheliler çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanıp, daha sonraki mahkemelerde tahliye edilmişlerdi. Devlet malına zarar verme, 2911 sayılı kamuya aykırılık suçlarından yargılanan 15’i çocuk 72’si yetişkin olmak üzere 87 kişinin duruşması devam ediyor.


88 sanık hakkında beklenen karar bugün yapılan duruşmalar neticesinde çıktı. 10 sanık beraat etti. Bir sanığın vefat etmesi üzerine davası düştü. 63 sanığa 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme ve kamu malına zarar verme suçlarından 1 yıl 5 ay ile 4 yıl 4 ay arasında hapis cezası, 14 çocuğa yine aynı suçlardan 7 ay ile 1 yıl 1 ay arasında hapis cezası verildi.


TEVFİK TAŞKIN'A 3,5 YIL

Bugün gerçekleşen karar duruşmasında İnegölspor amigosu Tevfik Taşkın'a 2 ayrı dosyadan toplamda 3,5 sene hapis cezası verildi. Taşkın'ın cezası sabıkası olmamasından dolayı ertelendi.


 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.