İnegöl Protokolü Bayramlaştı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Protokolü Bayramlaştı
 :
/ 1.928 Kez Okundu
| |

Protokol bayramlaşma programı Alyans düğün salonunda gerçekleşirken birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Ramazan bayramı protokol kutlama programı bugün Alyans düğün salonunda saat 11.00’da başladı. Programa siyasi parti ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra hemşeri dernekleri ve STK’lar katıldı.

BURUK BAYRAMLAŞMA

25. Dönem Ak Parti Bursa milletvekili aday adayı Erol Çetinkaya’nın, dün trafik kazasında hayatını kaybetmesinden dolayı bayramlaşma buruk geçti.

Yoğun kalabalığın olduğu programda konuşan İnegöl belediye başkanı Alinur Aktaş “29 güzel günden sonra bugün bayramı kutluyoruz. Ramazan bayramının ülkemize milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bizler bayrama sağ selamet ulaşırken ömrü vefa etmeyenler oldu ben onları rahmetle anmak istiyorum. Dün Erol kardeşimizi elim bir kaza sonrasında kaybettik Allah nur içerisinde yatırsın. Şükürler olsun güzel ramazan geçirdik. Belki iftar sofraları için hesaplar kitaplar yapılırken dünya Müslümanları canları ile uğraşıyorlardı. Suriye’de Irak’tan haberler geliyor Çin’den gelen haberler kanımızı donduruyor. İnşallah bu görüntüler bu manzaralar son bulur.” Dedi.

GÜZELLİKLERİ HEP BİRLİKTE YAŞADIK

Güzellikleri hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Aktaş “İnegöl olarak güzel bir bayram yaşadık gerek belediyemiz marifetiyle gerek STK’ların hazırladıkları ortamlar il iftar sofraları kuruldu. Bu güzellikleri hep birlikte yaşadık. 6 ayrı ülkede iftar çadırları açtık erzak paketleri dağıttık. Kardeş şehirlerimizde iftar programları yaptık başkan yardımcılarımız bu şehirlerde erzak dağıtımında bulundular.” İfadelerini kullandı.

HUZUR EVİ İÇİN TARİH VERDİ

Mevcut huzur evinin bir bayram daha göreceğini belirten Aktaş “Bu programdan sonra huzur evini ziyaret edeceğiz, huzur evimiz bir bayram sonra daha ziyaret ederiz diye düşünüyüm modern yeni huzur evimiz olacak huzur evi ile alakalı sponsor olan Mehmet Göztepe ve evlatlarına çok teşekkür ediyorum. “ dedi

 

MESAJI ALDIK

Genel seçimlerden sonra seçmenin mesaj verdiğini belirten CHP Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu “7 Haziran seçimlerinden sonra milletimizin verdiği mesajı çok iyi anladık. Milletimiz bizden uzlaşma birlik beraberlik sorunları birlikte çözme mesajları verdi. Bizde bunu algıladık o günden beride tamamen uzlaşmacı kimseyi ötekileştirmeden birlik ve beraberlik kardeşlik içinde çalışmalarımıza başladık. Ramazan ayı süresince birlik beraberliğimiz en üst seviyedeydi, ben bu bayramda herkesin dilediği tüm dileklerin bayramdan sonrada devam etmesini tüm insanlığa İslam âlemine birlik beraberlik huzur getirmesini diliyorum.” Dedi.

ÇOCUKLAR KİRLENMEDİ

Bayramlarda en çok çocukların mutlu olduğunu ifade eden İnegöl kaymakamı Ali Akça “İnsanlar bayramlarda mutlu huzurlu olmayı arzu ederler, hayata baktığınız bir cephesinde acılar vardır. Dün bir kardeşimizin cenazesine katıldık. Yine dünyada hüküm süren savaşlar ve acılar var. Bu yüzden hayat için acılar ve mutlulukların bir bütünüdür. Bunun ile beraber biz insan olarak bayram dendiğinde inadına mutlu olmayı arzu ederiz. Bayram kelimesini duyduğumuzda gözlerimizde bir mutluluk olur ama işin doğrusu bayramlarda en çok çocuklar mutlu olur. Zannedersem kirlenmedikleri için mutlu olurlar” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar edildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.