İnegöl ramazana hazır
14 May 2018 / Pzt 18:31
/ 3.085 Kez Okundu
| |

Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi’nin 11 ayın sultanı ramazan ayına ilişkin hazırlıklarını düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

Belediye Başkanı Alper Taban, bugün 15.00’da makamında düzenlediği basın toplantısına İnegöl Belediyesi’nin ramazan ayına ilişkin hazırlıklarını duyurdu. Erzak yardımlarından kültürel faaliyetlere, kaldırım işgallerine kadar birçok konuda bilgi veren Başkan Taban, Ramazan-ı Şerif’in hayırlı olması temennisinde bulundu.

İFTAR SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ
Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Zabıta Müdürü Osman Kalkan, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Recep Şen ve Kültür İşleri Müdürü Önder Kılıç’ın da hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bu hafta ve içerisinde bulunduğumuz ay çok özel bir ay. İnşallah 11 ayın sultanı ramazan ayını hep birlikte karşılamaya hazırlanıyoruz. Yardımlaşma, paylaşma, kaynaşma ve gerçekten kardeş olma ayı olan Ramazan-ı Şerifi hep birlikte idrak edeceğiz. Her zaman olduğu gibi iftar sofralarımız kurulacak. Vatandaşlarımız Ramazanın ruhuna yakışır şekilde bu sofralarda buluşacaklar. Bizler inançlarımız gereği oruçlarımızı tutacağız. İbadetlerimizi yerine getireceğiz. Bol bol sofralarda, iftarlarda, sahurlarda buluşacağız, vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Bugün de Ramazan ayı vesilesiyle kamuoyunu bilgilendirmek istedik” dedi.

İLK TERAVİHLE PROGRAMLAR BAŞLAYACAK
Her Ramazan olduğu gibi bu yıl da belediye olarak yapmış oldukları hazırlıklar olduğunu kaydeden Başkan Taban; şöyle konuştu: “Bunları halkımızla paylaşmak gerekiyor. Vatandaşlarımız yapılan bu açıklamalar neticesinde alınan kararlara riayet edecekler. Bilindiği üzere geçmişte Ramazan Sokağı uygulaması yapıyorduk. Geçen sene Ramazan Sokağı açılmamıştı. Bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi Ramazan Sokağı açılmayacak. Ramazan sokağı yerine etkinliklerimizi camilerimize taşıdık. Vatandaşlarımızla bu yıl camilerde buluşup hem ibadetlerimizi yerine getirmek hem de belediyemizin programlarını gerçekleştirmek üzere bir araya gelmek istedik. Allah nasip kısmet ederse 14 Mayıs Salı akşamı ilk teravih namazını kılmış olacağız. İlk teravih programımızda İshakpaşa Camiinde TRT Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması 3.cüsü Hafız Osman Bostancı hocamız bizlerle birlikte olacak. Kendisini daha önce de Ramazan vesilesiyle İnegöl’de ağırlamıştık.”

9 CAMİDE 9 MUHTEŞEM PROGRAM
“Bu ramazan 9 camide 9 muhteşem program olacak. Hepsi birbirinden kıymetli hafızlarımızla beraber olacağız. Diğer programlarımızdan da kısaca bahsetmek gerekir ise sırasıyla şöyle; 18 Mayıs Cuma TOKİ Hz. Ali Camii(2015 yılı Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Dünya 1.cisi Hafız İsmail Kaya), 21 Mayıs Pazartesi Sani Konukoğlu Camii (2009 yılı Türkiye 1.cisi Hafız Adem Başer), 25 Mayıs Cuma Cerrah Merkez Camii (2015 yılı Dünya 1.cisi Hafız Ferruh Muştuer), 28 Mayıs Pazartesi Alanyurt Uludağ Camii (2013 yılı Türkiye 1.cisi Hafız Habib Deveci), 01 Haziran Cuma Göçmen Camii (2009 yılı Dünya 1.cisi Hafız Bünyamin Topçuoğlu), 04 Haziran Pazartesi Kasım Efendi Camii (2009 yılı Türkiye 1.cisi Hafız Ali Tel), 08 Haziran Cuma Yenice Merkez Camii (2007 yılı Dünya 1.cisi Hafız Abdurrahman Bozan) ve Kadir Gecesi Özel programıyla 10 Haziran Pazar Organize Sanayi Bölgesi Camiinde TRT Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması 2.cisi Hafız Sanaullah Habib değerli ilçe halkımız ile birlikte olacak.”

İKİ SANAT GÖSTERİSİ
“Ramazan sokağımız kurulmuyor ancak iki sanatsal etkinliğinde de yine ilçe halkımızla buluşturacağız. İlk programımız 02 Haziran Cumartesi gecesi Müzikli Tiyatral Gösterisi olacakken, diğer programımızda 09 Haziran Cumartesi akşamı İnegöl Belediye Tiyatrosunun sevilen oyunu “Ayyar Hamza” ilçe halkımızın izlenimine sunacağız.”

1100 ERZAK PAKETİ DAĞITILACAK
“Ramazan ile ramazanın ruhuna daha uygun yaşamaktan bahsettik. İsraftan kaçınmamız gerektiğini de vurgulamak istiyorum. Bütün gün belki ibadeti gereği sahurdan akşam yemeğine kadar olan süreçte bir şey yemiyor, içmiyor. Biz ibadetimizi yaparken de böyle çok mükellef sofralardan ziyade israftan uzak durmamız gerektiğini düşünüyorum. Herkes bizim ülkemizdeki kadar şanslı değil. Bugün baktığımızda Filistin’de şehit olan kardeşlerimiz var. Bu Müslüman coğrafyada herkes bizim kadar şanslı değil. Bizim de daha mütevazi, yardımlaşan bir tavırda olmamız gerekiyor. Birbirimize doğru ve iyileri hatırlatmakla mükellef olduğumuz için bunları söyleme gereği duydum. Bizim de ramazanda dağıtmakla mükellef olduğumuz ramazan paketlerimiz var. Ama biz erzaklarımızı sadece ramazan ayı içerisinde dağıtmıyoruz. Yılın 365 günü ihtiyaç sahibi ailelere destek vermeye çalışıyoruz. Ramazan ayı içerisinde de sadece bu aya özel destek verdiğimiz aileler de olabiliyor taramalarımız neticesinde. İnegöl sathının tamamı taranarak bu şekildeki ailelerimize özellikle destek olmaya gayret ediyoruz. Yine 1100 adet erzak paketi dağıtımını inşallah belediyemiz eliyle vatandaşlarımıza ulaştıracağız. 351 vatandaşımıza düzenli olarak gıda ve giyim yardımı zaten veriliyor. Kriterlerimiz, gerçekten ihtiyaç sahibi olmak zorunda. Bunun tespitleri ekiplerimizce bizzat yapılıyor. Gönlümüz müsterih. Bunlar da belediyeciliğin bir gereği olarak olmak zorunda. Dinimiz de bunu emrediyor. Bir ihtiyaç sahibi varsa buna sahip çıkmak zorundayız. Bu konuda hayırseverlerimiz de hem bizlere hem ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak ellerinden gelen desteği sağlıyorlar.”

KALDIRIM İŞGALİNE RAMAZAN AYARI
“Kaldırımlarla ilgili ramazana özel yaptığımız bir düzenleme var. Bildiğiniz gibi kaldırım işgalleriyle ilgili başlattığımız çalışmada, meclisten bazı kararlar geçirildi. İstisnai günler belirlendi. Bunlar da bizim özellikle dini bayramlarımızın yaşadığı günler. Bayram ve ramazanda ticaret biraz daha hızlanıyor, çarşılarımız hareketli oluyor. Bu harman döneminde o harmanı esnafımızın yapmasını istiyoruz. Bir bayram geldiyse bu süreçteki kazancı öncelikle bizim esnafımız yapmalı. Dışarıdan gelip burada tezgah açmak isteyen, esnaflık ehliyeti olmayan, herhangi bir odaya, kuruluşa kaydı olmayan, belediyeden bir işletme ruhsatı olmayan kişi ya da şahsılara müsaade etmeyeceğiz. Ramazan ayı içerisinde lokanta türü işletmeler için iftar saati yoğunluk olabileceğini düşünerek akşam 18.30’dan itibaren işyerlerinin önlerini kullanabilecekler. Erken çıkarıldığında kamuoyunu rahatsız edecek boyuta gelebiliyor. Kendi kapısının önünde ama tabi yaya trafiğini de etkilemeyecek şekilde masa ve sandalyelerini koyabilecekler. Beraberinde ramazan geleneği haline elen helva ve tatlı satışı, limonata satışı gibi esnaflarımız var. Bunlarla alakalı da yine kendi işletmelerinin ön kısmında bunu sergileyebilecekler. Zabıta arkadaşlarımızın gösterecekleri alanlarda bunları yapmalarını arzu ediyoruz.”

Başkan Taban, ramazan ayına ilişkin dilek ve temennilerle noktaladığı konuşmasında; “İnşallah ramazan Müslümanlar olarak yeniden dirilmemize vesile olur. Ramazanın maneviyatını inşallah hep birlikte yaşamayı umut ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Ramazan ayının hepimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.