İnegöl Sokak hayvanları konusunda bilinçleniyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Sokak hayvanları konusunda bilinçleniyor
29 Mar 2018 / Per 18:00
/ 4.889 Kez Okundu
| |

İnegöl Kent Konseyi Hayvanları Koruma Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan İnegöl’ün her geçen gün sokak hayvanları konusunda daha da bilinçlendiğini söyledi.

Konferansa İnegöl Kent Konseyi Sokak Hayvanlarını Koruma Çalışma Grup Başkanı Şebnem Erkan’ın daveti ile Bursa’dan gelen Buhayder Dernek Başkanı ve Nilüfer Kent Konseyi Hayvanları Koruma Grup Başkanı Sibel Akıncı ve çalışma arkadaşı Şükrü Yaşar katıldı.

Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi Müdür, yönetim kadrosu ve öğrencilerinin geniş katılımı ile izlendi.

Sibel Akıncının konuşmacı olduğu konferansta gençlere hayvan hakları, hayvan sevgisi, belediyelerin sokak hayvanlarına karşı görevleri ile sirk, “pet shop” adı verilen hayvan satış mağazaları ve hayvanat bahçeleri hakkında da bilgi verdi.

Akıncı, öğrencilere evde hayvan besleyerek sevgi ve şefkat duygularını geliştirebileceklerini, ayrıca sorumluluk duygusu kazanarak hayatlarında daha başarılı bireyler olma yolunda adımlar atabileceklerini söyledi.

Şebnem Erkan ise konferansta İnegöl’ün her geçen gün sokak hayvanları konusunda daha da bilinçlendiğine dikkat çekti. Artık çoğu iş yerinin ve evlerin önünde su kabı mama kabı görüyoruz. Hasta olmayan sokak hayvanları için artık belediye çok şikâyet almıyor, Yaralı hayvan gördüklerinde ise insanlar artık 153 numaralı telefonu aramaları gerektiğini biliyorlar dedi. Türkiye de örnek ilçe olma yönünde güzel adımlar attıklarından bahsedip bir kaç proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Sunum sonunda hayvan sevgisi hakkında kısa bir video da paylaşan Akıncı’ya İnegöl Kent Konseyi Sokak Hayvanlarını Koruma Çalışma Grup Başkanı Şebnem Erkan tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.