İnegöl TOGG için babayiğitlerini bekliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl TOGG için babayiğitlerini bekliyor
#İnegöl | Haber Merkezi
31 Eki 2022 / Pzt 11:59
/ 6.359 Kez Okundu
| |

29 Ekim 2015 tarihinde İnegöllü mobilyacılar yerli otomobilden 500 adet alma sözü vermişlerdi. Yerli otomobilin üretime başlaması ile birlikte gözler İnegöllü mobilyacılara çevrildi.

29 Ekim 2015 tarihinde dönemin MOSFED,  İTSO, MÜSİAD, Mobilyacılar Odası Başkan ve yöneticileri yerli araba çıktığında, İnegöl mobilyacıları olarak bu konuda ön ayak olmak istediklerini ve tüm İnegöl sanayicilerinin bir araya gelerek ilk etapta 500 araç alma sözü verdirmişlerdi.
29 Ekim 2022 tarihinde Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapılan törende, Togg’un ilk aracı bantta indi.

ÖN SİPARİŞ ŞUBATTA BAŞLAYACAK
TOGG için ön sipariş vermek isteyenler için detayları Başkan Erdoğan duyurdu. Ön satış siparişleri Şubat ayında başlayacak.

TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?
29 Ekim'de Gemlik Kampüsü'nde TOGG'un üretim tesisi açılışı gerçekleşecek. Üretilen otomobillerin hemen satışa çıkması mümkün değil. İlk olarak araçlar test işlemleri için Avrupa'ya gidecek. Türk tip onayı ve Avrupa tip onayı almak için teste gidecek. TOGG'un Mayıs 2023'de satışa sunulması bekleniyor.

TOGG ÖZELLİKLERİ 
TOGG Aracın arkadan itişli 200 HP ve dört tekerden çekişli 400 HP olmak üzere iki farklı motor gücünde üretilmesi planlanıyor,
Bataryası yüzde 80 doluluğa hızlı şarj ile 25 dakikada ulaşılabilecek
Benzin ve dizel araçlarla rekabet edilecek araçlara satılacak,
Logo ise Doğu ve Batı kültürlerinin birlikteliğini simgeliyor,
Fiyatı diğer elektrikli araçlara göre daha uygun fiyatlı olacak,
Bataryası yüzde 80 doluluğa hızlı şarj ile 25 dakikada ulaşılabilecek,
17-18 bin aracın piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Logo ise Doğu ve Batı kültürlerinin birlikteliğini simgeliyor
Arıza durumunda uzaktan müdahale mümkün olacak

TOGG HIZI KAÇ KM?
TOGG otomobillerinin son hızı 180 km/sa olacak aracın 400 HP versiyonunda 0-100 km/sa hızlanması 4,8 saniye, 200 HP versiyonunda ise 7,6 saniyedir.

İLK YIL HEDEFİ: 80 BİN ADET
Fabrika'da boyahanesinden kaynak ve montaja, tesisat ve batarya üretim hattına kadar son teknoloji robot ve tamamen yerli yazılımlar kullanılarak ilk yıl 80 bin adet üretilmesi hedefleniyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.