‘İnegöl ve Cumhuriyet’ Sergisi Uzun Sokakta Açıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
‘İnegöl ve Cumhuriyet’ Sergisi Uzun Sokakta Açıldı
#İnegöl | Haber Merkezi
28 Eki 2020 / Çar 18:11
/ 1.798 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 74 adet fotoğraf, dergi ve gazete kupüründen oluşan “İnegöl ve Cumhuriyet” konulu sergi düzenledi. Pandemi nedeniyle açık havada çarşı merkezinde bulunan Uzun Sokakta açılan sergide, Mustafa Kemal Atatürk’ün İnegöl’e yaptığı ziyaretlere ilişkin fotoğraflar da yer alıyor.

İnegöl Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında özel bir sergi hazırladı. Cumhuriyetin 97’nci yılına özel yapılan sergi, pandemi nedeniyle bu kez müzede değil çarşı merkezindeki Uzun Sokakta vatandaşlarla buluştu. “İnegöl ve Cumhuriyet” konulu sergide İnegöl’ün her yönüyle cumhuriyete kattığı değeri ortaya koyan bilgiler yer alırken, 74 adet fotoğraf, dergi ve gazete kupürüyle adeta tarih yolculuğuna çıkaran görsel bir şölen sunuluyor.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN İNEGÖL ZİYARETLERİNDEN FOTOĞRAFLAR


27-28 Ekim tarihlerinde (bugün ve yarın) açık kalacak sergi, Cumhuriyet dönemine ait İnegöl’den önemli fotoğrafları içeriyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1922-1926 yılları arasında İnegöl’e 4 defa ziyaret gerçekleştirdiği bilinirken, bu ziyaretlere ilişkin fotoğraflar serginin en dikkat çekici parçaları arasında yer alıyor.

DİJİTAL ORTAMDA DA YAYINLANIYOR


29 Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergi, sadece fiziki ortamda değil aynı zamanda dijital ortamda da yayınlanıyor. dijitalkitap.inegol.bel.tr/cumhuriyet-sergisi.html adresinden ulaşılabilecek sergi, dijital ortamda da sürekli ziyarete açık olacak.

AÇILIŞI PROTOKOL GERÇEKLEŞTİRDİ


Aynı zamanda İnegöl Kent Müzesinin 129. Sergisi olma özelliğini taşıyan İnegöl ve Cumhuriyet sergisinin açılış töreni bugün Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban ve beraberindeki davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Kurdele kesimi sonrası Kaymakam Görücü ile Başkan Taban Uzun Sokak boyunca sergilenen görselleri gezerek inceledi. Vatandaşların da sergiye büyük ilgi gösterdiği görüldü. Belediye Başkanı Alper Taban, 2 gün açık kalacak olan sergiye tüm ilçe halkını davet ederken pandemi kurallarına da dikkat edilmesi uyarısında bulundu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.