İnegöl Yabancı Misafirlerini Ağırlıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Yabancı Misafirlerini Ağırlıyor
 :
/ 1.032 Kez Okundu
| |

“Kaybolmadan Yerinde Tanı” ismiyle düzenlenen Comenius Programına dâhil olan Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi, 5 gün boyunca Letonya’dan, İtalya’dan ve Romanya’dan gelen 10 öğrenci ve 11 öğretmeni konuk edecek.

3 ülkeden gelen misafirleri makamında ağırlayan Belediye Başkanı Aktaş, konukların 5 gün içerisinde, İnegöl’ün ve ülkemizin örf ve adetlerini de ciddi şekilde tanıma imkânı bulacaklarını kaydetti.
 
Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi Okul Müdürü Sezgin Ekici,  “Projenin koordinatörü İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi olarak 4 ay önce Avrupa Birliği Comenius projesi kapsamında başvurularını yaptıklarını ve Projelerinin kabul gördüğünü söyledi. Projenin Türkiye ayağına başladıklarını dile getiren Müdür Ekici, “Proje de İtalyan, Letonya’lı ve Romanya’lı ortağımız var. Amacımız, misafirlerimizin bu yöredeki nesli tükenmekte olan bitkileri yerinde görmelerini, tanımalarını sağlamak. Biz de bu vesileyle bu ülkelere gideceğiz, bu bölgelerde biz de bu bitkileri göreceğiz. Bu bitkilerle ilgili faaliyet yapacağız, Kaybolmadan Yerinde Tanıyacağız” dedi.
 
Projenin adının, “Kaybolmadan Yerinde Tanı” olduğunu ifade eden Ekici, “Misafirlerimize bugün İnegöl’ü yöneten insanları tanıtıyoruz. 5 gün boyunca programımız devam edecek. Programımız kapsamında Cuma günü finalde bir Türk gecesi yaparak, misafirlerimizi uğurlayacağız. Dağlara çıkacağız, bitkileri tanıtacağız, endemik türleri göstereceğiz, okulumuzda yaptığımız çalışmaları sunacağız. Bir hafta boyunca etkinlik yürüterek, bu vesileyle İnegöl’ü tanıtacağız. İnegöl’ün köftesini tanıtacağız, mobilyasını tanıtacağız, şehri tanıtacağız. Biz de gittiğimizde oraları tanıyacağız. Böylelikle ülkeler arasında iş birliğine kendi çapımızda katkı vermeye çalışıyoruz” dedi.
 
Misafirlere İnegöl hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Avrupa Birliği Comenius projesi kapsamında bugün 3 ülkeden misafirleri ağırlıyoruz. Letonya’dan, İtalya’dan ve Romanya’dan gelen misafirlerimize hoş geldiniz demek istiyorum. Onların İnegöl’ümüzle, ülkemizle alakalı görüş ve kanaatlerini dinledik. Eminim 5 gün boyunca burada önemli tespitlerde bulunacaklar” diye konuştu.
 
Bu tür projelerin bireysel anlamda okulların gelişimi, öğretmenlerin, öğrencilerin bu projeden istifadesi olarak bakılabileceği gibi ülkenin ve İnegöl’ün tanıtımı adına da önemli bir araç olduğunu kaydeden Aktaş, “Biz şehir olarak da, ülke olarak da değerleri olan, zenginlikleri olan bir yerleşim yeriyiz. Eminim ki, kendileri de hem ülkemizi, hem ülke insanımızı daha yakinen tanıyacaklar ve dolayısıyla da bu ülkemiz adına, şehrimiz adına bir kazanım olacaktır, diye düşünüyorum. Ben öncelikle projeyle alakalı çok değerli okul müdürümüze, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. İnegöl Belediyesi olarak bu ağırlamayla alakalı bizlerde bir dizi desteklerde bulunduk. Zaten bu bir Avrupa Birliği projesi nihayetinde. İnşallah misafirlerimiz mutlu ve memnun bir şekilde ülkelerine dönerler ve yeni dost insanlar, ülkeler kazanmış oluruz diyorum. Bu vesileyle de tekrar kendilerine hoş geldiniz diyor ve saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından Başkan Aktaş, 3 farklı ülkeden gelen heyetlerin başkanlarına çini takdim etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.