İnegöl-Yenişehir kara yolu ne zaman bitecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl-Yenişehir kara yolu ne zaman bitecek
26 Şub 2018 / Pzt 18:27
/ 5.756 Kez Okundu
| |

İnegöl-Yenişehir kara yolundaki duble yol çalışmaları 3 aylık bekleyişin ardından yeniden başladı. 4,5 kilometre uzunluğunda, 24 metre genişliğinde olacak yolun Eylül ayında bitirilip hizmete açılacağı bildirildi.

Adem Demir / i negolonli ne.com

Yapım işini üstle nen ilgili firma ise gecikmenin kendilerinden kaynaklanmadığını dile getirerek, bilinmeyen gerçekleri anlattı.

 

İ negöl-Yenişehir kara yolu üzerinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (2.OSB) arasındaki 4,5 kilometrelik yol duble oluyor.

 

Geçtiğimiz Haziran ayında başlayan çalışmalar yaşanan bazı olumsuzluklar yüzünden durdu. Bir bir aşılan sorunların ardından çalışmalar ihaleyi alan Heltaş İnşaat firması tarafından yeniden başlatıldı.

negolonli ne.com/haber_diger/30869709-7b29-4b37-88a1-1ea77f6d0104.jpg" />

4,5 kilometrelik duble yol çalışmasının 6 ayda bitirilmesi hedeflenirken; yolun bitirilip hizmete açılmasının ardından sürücüler konforlu bir şekilde seyahat edebilecek. Projenin toplam bedeli ise 25 milyon TL.

 

Heltaş İnşaat firması adına konuşan Habib Koçbıyık, çalışmaların durmasına neden olan sebep ve nedenleri açıkladı. Duble yol çalışmalarında bilinmeyen gerçekleri paylaşan Koçbıyık, gecikmenin kendilerinden kaynaklanmadığını ifade ederek, “2.OSB ile Alanyurt arasındaki duble yol çalışması 4,5 kilometre. Yaklaşık 3 aylık bekleyişin ardından çalışmalara yeniden başladık. Çalışmanın şuanda %20’si tamamlandı. İnşallah 15 yıl önce projesi hazırlanan duble yolu Eylül ayında tamamlayacağız” dedi.

negolonli ne.com/haber_diger/ce328be8-439f-4a53-a6fd-23e1f8888261.jpg" />

Çalışmanın durma sebeplerinden söz eden Koçbıyık, “Mahkeme süreci ile yol üzerindeki elektrik direkleri çalışmanın durmasına neden oldu. Şuanda dava sonuçlandı. Aşılan sorunların ardından 3 aylık gecikmenin ardından çalışmalara yeniden başladık. Projede olmayan Hamzabey Mahallesi girişindeki köprünün yapımını da firma olarak biz üstlendik.”

negolonli ne.com/haber_diger/eaa767f6-722c-43c6-830b-daca607cfdc1.jpg" />

“Duble yol çalışmalarının olduğu güzergaha dökülen geçici asfaltı biz değil başka firma döktü. Firma olarak biz Alanyurt tarafındaki 700 metrelik kısma asfalt döktük. Bizim bir suçumuz olmamasına rağmen bize ağır eleştiriler yapıldı. Mağduriyet bizden kaynaklanmıyor. Çalışmalar mahkeme ve elektrik direklerinin kaldırılmaması nedeniyle durdu. Vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilecek” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.