İnegöl’de 177 Kişi Heyecanla İsminin Çıkmasını Bekledi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de 177 Kişi Heyecanla İsminin Çıkmasını Bekledi
26 Eki 2015 / Pzt 14:53
/ 847 Kez Okundu
| |

Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda 6 ay süreyle çalıştırılacak 100 personel alımı yapılacağını duyurdu. 177 kişinin başvurması üzerine personellerin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı.

Toplum yararına çalışma programı çerçevesinde ücreti İş-Kur tarafından ödenmek üzere okullarda 6 ay süreyle temizlik işlerinde çalıştırılacak 100 temizlik personeli, kurayla belirlendi.

Bu sabah Vehbi Koç İlkokulunun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen kura; İnegöl 4. Noteri Ergül Çelikkıran gözetiminde yapıldı. Bayanların çoklukta olduğu kurada ismi çıkan vatandaşlar iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

2 KASIM’DA İŞ BAŞI YAPACAKLAR

Kura öncesi konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Okullarda İş-Kur tarafından çalıştırılacak 75 personelin için 12 Ekimde kura çekimi yaptıklarını hatırlattı. Bu personellere ilaveten 100 personelin daha okullarda çalıştırılacağını aktaran Bilican; “Toplum yararına çalışma programı çerçevesinde okullarda çalıştırılacak 100 personel kura çekimiyle belirlenecek. Alınacak 100 personel 2 Kasım 2015-29 Nisan 2016 tarihleri arasında 6 ay süreyle okullarımızda çalıştırılacak. Daha önce 12 Ekimde kura çekimini yaptığımız 75 personel 15 Ekim’de çalışmaya başladı. Bugün kurada ismi çıkan 100 personel de 2 Kasım tarihi itibariyle okullarda çalışmaya başlayacak” dedi.

139 BAYAN 38 ERKEK MÜRACAAT ETTİ

Okullarda ciddi personel ihtiyacının olduğunu ifade eden Bilican, kura çekiminde personelle birlikte okulların da belirlendiğini söyledi. İş-Kur İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk ise 6 aylık geçici işe 139’u bayan, 38’i erkek olmak üzere 177 kişinin müracaatta bulunduğunu belirtti.

İlçeler arasında en yüksek kontenjanın İnegöl’e ayrıldığını ifade eden Baştürk, Toplum yararına çalışma programıyla vatandaşların iş sahibi olduğunu, okulların ise temizlik personeli ihtiyacının giderildiğini aktardı. Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi.

Kura çekimini protokol üyeleriyle birlikte basın mensupları ve vatandaşlar yaptı. Kurada ismi çıkan vatandaşlar büyük sevinç yaşarken, kurada bayanların çoklukta olması gözlerden kaçmadı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.