İnegöl’de 2. el araba piyasası canlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de 2. el araba piyasası canlandı
15 Eki 2018 / Pzt 10:41
/ 20.948 Kez Okundu
| |

Mer-Pa’da kurulan ve ikinci el araçların sergilendiği pazarda, Cumartesi günü araç ve alıcı bolluğu yaşandı. OTOKOOP Başkanı Serhat Erezsert, ikinci elde işlerin açıldığını belirterek, 2. el otomobil fiyatlarının, internet ortamında abartılı oranda yazıldığını söyledi.

Kapalı pazaryeri Mer-Pa’da Cumartesi günleri kurulan 2. el Oto Pazarı vatandaşlardan yoğun talep görüyor. Araç alım-satımı yapanların mekânı haline gelen oto pazarı, bu hafta yoğun günlerden birini yaşadı. Arabasını satmak isteyen ile araba almak isteyeni buluşturan pazarda insanlar kapalı ortamda rahat bir şekilde araç alıp satabiliyor. Her marka ve modelde araçların bulunduğu pazarda herkese ve her bütçeye göre araç bulmak mümkün. Eski ve yeni modellerin sergilendiği 2. el açık oto pazarında satışa çıkan araçlardan en çok rağbeti ekonomikliği nedeniyle tüplü araçlar görüyor. Sıkı pazarlıkların yapıldığı pazarda hafta sonu araç ve vatandaş yoğunluğu yaşandı.

İKİNCİ EL PİYASASI CANLANDI
İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi (OTOKOOP) Başkanı Serhat Erezsert yaptığı açıklamada;“Doların düşüşe geçmesiyle olumlu etkisini piyasada göstermeye başladı.  Bugün bakıyoruz. Pazara gelen giden, alan satanın haddi hesabı yok. Sıfır araçların haddinden fazla pahalı olması, ikinci el piyasasını hızlandırmış durumdadır. Müşterilerimiz arıyorlar, geliyorlar. Satışlar iyi durumda. Pazartesi gününden itibaren daha da iyi olacağını umuyoruz. 2 yılda 8-10 bin lira civarında bir artış oldu. Ama tabi suni bir artış oldu. İnternet piyasasında fiyatları şişirmelerinden dolayı olan bir şey. İnternette satışa sunulan araçlar, piyasayı belirlemez. Fiyatların belirlendiği yer galeriler ve pazarlardır.”

SUNİ FİYATLARA ALDANMAYIN
“İnternet ve sosyal medyadan araç alım-satımı insanları çok etkiledi. Bu yüzden ticaret ortamı zayıflamaya başladı. Aracını satacak kişi, 30 bin lira değerinde ki aracını 40 bin lira istiyor. Bu nasıl olacak? Bundan dolayı da sorun yaşıyoruz. İnternet piyasasında bir çıta yok. 30 bin liralık aracı 40-50 bin lira yazabilirsiniz. Buna bakarak diğer vatandaşlarda örnek teşkil ettiği için kendi aracına aynı fiyatı yazıyor. Bu nedenle sorun yaşıyoruz. Alışverişlerimizde sıkıntı yaratıyor. Vatandaşlarımıza sesleniyorum; suni fiyatlara aldanmayın” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.