İnegöl’de 2 fay hattı geçiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de 2 fay hattı geçiyor
10 Şub 2017 / Cum 16:35
/ 17.048 Kez Okundu
| |

Jeoloji Mühendisi Ümit Bostancı İnegöl’den 2 fay hattı geçtiğini belirterek Alanyurt ve TOKİ konutlarının olduğu bölgenin daha güvenli yerler olduğunu vurguladı.

Jeoloji Mühendisi Ümit Bostancı da, “İnegöl’den başlayıp Bursa’nın merkezinden geçen aktif fay hatları var. Kuzey Anadolu fay hattının güney koluyla bağlantılı bir fay hattı. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünce işaretlenen İnegöl’den geçen iki fay hattı mevcut. Bursa’daki aktif fay hatlarındaki enerji boşalırsa bundan İnegöl de etkilenir. İnegöl merkezin yüzde 95’i alüvyonlu toprak. Yani sıvı zemin. İnegöl birinci derece deprem bölgesi. İnegöl’de yaptığımız zemin etütlerinde bina yapacaklara ne kadar beton, demir kullanacağı yönünde gerekli bilgileri veriyoruz” ifadelerini kullandı.

FAY HATTI BURADAN GEÇİYOR

Fay hatlarının İnegöl’ün güney ve kuzeyinden geçtiğine dikkat çeken Ümit Bostancı, “Kurşunlu, Kınık, Ortaköy, İsaören, Hocaköy, Cerrah, Yeniceköy ve Esenköy’den geçen fay hatları var. Bu bilgi tamamen resmidir” dedi.

BU BÖLGELER DAHA GÜVENLİ


Alanyurt, Baykoca, Akhisar ve Yeniceköy bölgelerinin zeminlerindeki sıvılaşmanın sıfıra yakın olduğunu bildiren Bostancı, İnegöl’ün en güvenli bölgelerinin bunlar olduğunu sözlerine ekledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.