İnegöl’de 55 bin öğrencinin karne heyecanı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de 55 bin öğrencinin karne heyecanı
18 Oca 2018 / Per 17:23
/ 2.244 Kez Okundu
| |

İnegöl’de özel okullarda ve devlet okullarında toplam 55 bin öğrenci yarın karne heyecanı yaşayacak.

Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci ve 920 bin öğretmen, İnegöl’de de özel okullarda ve devlet okullarında toplam 55 bin öğrenci ve 3 bin 286 öğretmen için 15 günlük tatil sömestre tatili yarın başlıyor.

KARNE TÖRENİ HAMZABEY MAHALLESİNDE

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce karne töreni İnegöl merkez dışındaki okullarda yapma geleneği bu yıl da İnegöl’e bağlı Hamzabey Mahallesinde gerçekleştirecek.

Özellikle 1. Dönem karne töreni, Büyükşehir kanunun yürürlüğe girmesinin ardından köy olarak adlandırılan şimdi ise mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde yapılmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Eskikaracakaya mahallesinden yaşanan karne heyecanı bu yıl Hamzabey mahallesinde yaşanacak.

UZMANLARDAN KARNE UYARISI

Uzmanlar ise çocukların karne notlarına göre yargılanmaması, başka öğrencilerle kıyaslanmaması ve karnesinde zayıf olan öğrencilere uygulanacak davranış biçimleri konusunda ailelere uyarıda bulundu.

BAKANDAN ÖDEV UYARISI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Tatillere girerken Bakanlık olarak açıklama gönderiyoruz. Öğretmenlere diyoruz ki, 'Lütfen öğrencilerinize ödev vermeyin.' Hiçbir öğrenciye biz ödev verilmesini istemiyoruz" dedi.

2. DÖNEM 5 ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK

2017-2018 eğitim öğretim yılı,18 Eylül 2017 Pazartesi başlamıştı, 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek. Bu tarihler Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumları için geçerli olacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayıp 8 Haziran 2018 Cuma sona erecek


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.