İnegöl’de 6 Eylül programları başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
06 Eyl 2017 / Çar 11:45
/ 7.165 Kez Okundu
| |

İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıl dönümü programı Atatürk Anıtına çelenk sunma ile start aldı.

İnegöl’ün Kurtuluşunun 95. Yıl dönümü bugün Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen programla start aldı. Heykel önünde kurulan sergi ziyareti ile başlayan program daha sonra çelenk sunma ile devam etti.

Programda konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş  “Sarıkamış’tan, Çanakkale’ye, Hicaz –Yemen’den Irak ve Sina – Filistin Cephelerine kadar dört bir tarafta hayatlarını bizlerin onurlu bir şekilde yaşaması için feda eden İnegöllü aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Tam bağımsızlığın yüreklerimize yaydığı heyecanı bizlere yaşatan ölümsüz kahramanlarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz.”

 

İNEGÖL’DE MİTİNG YAPILDI

 

“Kurtuluşun kıvılcımını ateşleyen hareket yine bu şehirden çıkmıştır. Korku ne demek bilmeden, tek yürek olarak İzmir’in İşgalini protesto etmek için 1 6 Mayıs 1919’da İnegöl’de 5000 kişinin katılımıyla miting yapılmıştır. Esaret zincirini kırmak için atılan bu ilk adım tam bağımsızlığın artık uzak olmadığını bizlere gösteriyordu.  ARTIK TEK PAROLA “YA İSTİKLAL YA ÖLÜM”dü”

inegolonline.com/ haber_diger/DSC_9012_7 67x 600.jpg" />

İNEGÖL DÜNYAYA AÇILAN PENCERE KONUMUNDA

“İnegöl bugün adeta prangalarını yırtarcasına Dünya’ya açılan bir pencere konumundadır. Markalarıyla ve değerleriyle örnek bir şehir konumundadır. Mobilyası, Köftesi, Oylat’ı, Mehteri, Kültürel ve Tarihi mekânları ile Tarım ve Turizm potansiyeli. Bunların hepsinin İnegöl’ün tarihinde ve genlerinde birer hikâyesi var. Bunların hiçbiri gelişigüzel birer değer olmamıştır. Bu vesile ile İnegöl’ün kuruduğu ilk günden şu ana kadar değerlerimize sahip çıkan, geliştiren tüm büyüklerimize teşekkür borçlu olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isterim. Ölenleri saygı ve minnetle anıyor hayatta olanlara hayırlı ve bereketli ömürler diliyorum.”

inegolonline.com/ haber_diger/DSC_8929_800x530.jpg" />

15 TEMMUZ VURGUSU

“İnegöl Türkiye ile birlikte büyüyor ve gelişiyor. Ama ülkemizin bu büyümesinden rahatsız olan bu büyümeyi ve kutlu yürüyüşü engellemek isteyen iç ve dış düşmanlar her zaman olduğu gibi bu gün de boş durmuyor. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz gecesi ateşten gömlek yeniden bizlere giydirilmek istendi. Adeta 95 yıl öncesini yaşarcasına kara bulutları ülkemizin üzerine taşımak istediler. Bizleri esaret altına almak istediler. Bizleri kolay lokma sandılar. Ama bu gafillerin unuttukları bir şey vardı. Türk milleti tutsak olmaktansa ölmeyi hiçbir şeye değişmezdi. Bunun en güzel örneği Kurtuluş Savaşı’nda verilmişti. İşte bu hainler bunu unutmuştu. Nasıl 95 yıl önce tek yürek olarak düşmana karşı birleşildiyse yine aynı dik duruş bir kez daha 15 Temmuz gecesi ortaya koyuldu. Tüm dünya şunu gördü ki 95 yıl önce TÜRK Milleti nasılsa bugünde aynı ve bundan sonra da aynı olacak.”

inegolonline.com/ haber_diger/DSC_902 6_800x530.jpg" />

“Milli dayanışma ve bütünleşmeyi en güzel şekilde ortaya koyduğumuz, Tek hedefte birleşerek Ulusal onurumuzu koruma sevincini yaşadığımız, 6 Eylül İnegöl’ün düşman işgalinden Kurtuluş Gününü kutluyor, bu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, İnegöl’ü düşman işgalinden kurtaran 3. Kolordu Komutanı Şükrü Naili (Gökberk) Paşa ve askerlerini bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum.”

inegolonline.com/ haber_diger/DSC_9049_800x530.jpg" />

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

Aktaş’ın konuşmasının ardından programa katılanlar Hastane Mezarlığı içerisinde bulunan Garnizon şehitliğine giderek, burada şehitlerimiz için dualar ettiler.

KORTEJLE DEVAM EDECEK

6 Eylül programları bu akşam saat 19.00'da gerçekleştirilecek kortej yürüyüşü ile devam edecek.

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.